„Microsoft“

Vašingtone įsikūrusi technologijų milžinė reikalaus, kad nuo rugsėjo darbuotojai, prieš įžengdami į bet kurią bendrovės patalpą Jungtinėse Valstijose, pateiktų įrodymų dėl pasiskiepijimo. „Microsoft“ taip pat pranešė, kad bent iki spalio 4-osios visiškai neatvers savo darbo objektų.

„Tyson Foods“

Didžiausia Amerikos mėsos gaminių pakuotoja reikalauja iš visų savo JAV darbuotojų pasiskiepyti vakcinomis nuo COVID-19. Bendrovės vadovybė privalo pasiskiepyti iki rugsėjo 24 dienos, biurų darbuotojai – iki spalio 1 dienos, visi kiti darbuotojai – iki lapkričio 1-osios. Dėl medicininio ar religinio pobūdžio priežasčių bus daromos išimtys.

„Tyson“, įsikūrusi Springdeile, Arkanzaso valstijoje, taip pat pažadėjo vakcinacijai skirti 200 JAV dolerių būtiniausias paslaugas teikiantiems darbuotojams, atsižvelgusi į diskusijas su profsąjungų atstovaujamais vietiniais padaliniais.

„Walmart“

Didžiausia privati darbdavė Jungtinėse Valstijose reikalauja, kad būstinės ir regioninio lygio personalas pasiskiepytų iki spalio 4 dienos. Reikalavimas taikomas visiems padalinių darbuotojams, visam parduotuvių, regioninių padalinių ir skyrių personalui, dirbančiam skirtinguose objektuose, liepos 30 d. memorandume teigė vykdomasis direktorius Dougas McMillonas.

„Bentonville“, Arkanzase įsikūrusi mažmenininkė, taip pat nurodė savo priešakinėse gretose dirbantiems parduotuvių bei sandėlių darbuotojams vėl dėvėti veido kaukes ir padvigubino piniginę paskatą, šiuo metu teikiamą skiepą gavusiems darbuotojams, iki 150 JAV dolerių.

„Walmart“

„Walt Disney“

Didžiausia pasaulio pramogų bendrovė kels reikalavimus visiškai pasiskiepyti visiems JAV samdomiems ir profsąjungai nepriklausantiems valandiniams darbuotojams, dirbantiems jos objektuose. „Burbank“, Kalifornijoje esanti bendrovė, pradėjo derybas su profsąjungomis dėl privalomo darbuotojo skiepijimo įtraukimo į kolektyvines darbo sutartis, rašoma liepos 30 d. elektroniniame pareiškime.

„Google“

JAV interneto milžinė „Google“, priklausanti korporacijai „Alphabet Inc.“, nukėlė savo planuotą darbuotojų grįžimą į biurus nuo rugsėjo iki spalio 18 dienos. Iš darbuotojų, kurie atvyks į įmonės pastatą, bus reikalaujama pateikti pasiskiepijimo įrodymą, liepos 28 d. pranešime, išplatintame „Google“ tinklaraštyje, paskelbė generalinis direktorius Sundaras Pichai‘us.

„Apple“

Technologijų milžinė nukėlė grįžimo į biurus planus bent iki spalio, nors anksčiau skelbė, kad įmonės darbuotojai iki rugsėjo pradžios turėtų grįžti į savo darbo vietas bent trims dienoms per savaitę.

„Cupertino“, Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė, reikalauja, kad tiek klientai, tiek personalas, netgi tie, kurie yra pasiskiepiję, dėvėtų veido kaukes daugelyje jos mažmeninių parduotuvių, esančių JAV.

„Facebook“

Socialinės žiniasklaidos bendrovė, kaip nurodoma jos liepos 28 d. pareiškime, reikalauja, kad į JAV esančius „Facebook“ biurus ateinantys darbuotojai būtų pasiskiepiję. „Menlo Park“, Kalifornijoje esanti bendrovė, patikino, kad vietoje spręs atvejus, kai žmonės negali skiepytis dėl medicininių priežasčių, ir „atsižvelgdama į situaciją, įvertins savo poziciją šiuo klausimu kituose regionuose.“

„Facebook“ taip pat reikalauja, kad darbuotojai, dirbantys jos padaliniuose JAV, dėvėtų veido kaukes, neatsižvelgiant į jų skiepijimosi statusą.

„Uber Technologies“

San Fransiske įsikūrusi JAV pavėžėjimo paslaugų milžinė nukėlė savo planuotą grįžimą į biurus nuo rugsėjo iki spalio 25 dienos ir užsiminė darbuotojams, kad šis atidėjimo terminas gali būti pratęstas. „Uber“ taip pat reikalaus, kad biuruose esantys darbuotojai būtų pasiskiepiję ir dėvėtų kaukes.

„Lyft“

San Fransiske esančios įmonės darbuotojai dabar nebesitiki grįžti į biurus iki vasario. Darbuotojai, kurie savo noru eis į darbą, privalės būti pasiskiepiję.

„Twitter“

Socialinės žiniasklaidos bendrovė liepą atvėrusi savo biurus San Fransiske bei Niujorke, vos po dviejų savaičių juos vėl uždarė ir pristabdė būsimus atvėrimus, remdamasi atnaujintomis CDC rekomendacijomis dėl kaukių dėvėjimo ir „dabartinėmis sąlygomis“.

Twitter

„Roblox“

Vaizdo žaidimų bendrovė, veikianti San Matėjo mieste, Kalifornijoje, nukėlė savo grįžimo į biurus datą nuo rugsėjo vidurio iki sausio. Darbuotojai galbūt galės ateiti į biurą savanoriškais pagrindais, jeigu tik bus pasiskiepiję.

„Vanguard“

Aktyvų valdytoja siūlo 1000 JAV dolerių tiems darbuotojams, kurie pasiskiepys iki spalio, teigė vienas šaltinis, susipažinęs su situacija.

Išmoką gaus visi darbuotojai, kurie galės įrodyti, jog pasiskiepijo, net jeigu jie buvo paskiepyti dar prieš įmonei pateikiant minėtą pasiūlymą. „Vanguard“ atstovė patvirtino, kad bendrovė teikia tokią paskatą.

„Related Cos.“

Manahatano „Hudson Yards“ megaprojekto vykdytoja atleis darbuotojus, kurie iki rugpjūčio pabaigos nebus pasiskiepiję bent viena vakcinos doze.

Įmonės personalas turėjo pasiskiepyti pirmąja doze iki birželio 1-osios, ir, anot bendrovės atstovo, naujausias reikalavimas taikomas statybos aikštelėse dirbantiems darbuotojams. Dėl medicininio ar religinio pobūdžio priežasčių bus taikomos išimtys.

„Equinox“

„Equinox“ sporto salių ir „SoulCycle“ studijų savininkė reikalaus, kad darbuotojai ir nariai nuo rugsėjo pateiktų vakcinacijos įrodymą. Pirmiausia tokios taisyklės įsigalios Niujorko mieste esančioms įstaigoms, vėliau panaši politika bus taikoma visose „Equinox“ rinkose, pranešama rugpjūčio 2 d. „Equinox Group“ pareiškime.

Bendrovė reikalaus pateikti vienkartinį įrodymą, tai yra fizinę imunizacijos kortelę, tokios kortelės nuotrauką arba skaitmeninės vakcinacijos kortelę. „Equinox“ patikino ieškosianti alternatyvių sprendimų asmenims, kurie negali skiepytis dėl medicininių ar religinių priežasčių.

„Jefferies“

Darbuotojai, kurie nori dirbti investicinio banko biuruose, privalo būti visiškai pasiskiepiję, bendrovės svetainėje išplatintame memorandume paskelbė generalinis direktorius Richas Handleris ir prezidentas Brianas Friedmanas. Tie, kurie nebus pasiskiepiję, po Darbo dienos švenčių turės ir toliau dirbti iš namų.

„New York Times“

Žiniasklaidos bendrovės planai sugrąžinti darbuotojus į biurus rugsėjį atidėti neapibrėžtam laikui, liepos 30 dieną pranešė „New York Times“ (NYT). Tie, kas savo nori eis į birus, turės įrodyti, jog yra pasiskiepiję, pranešė bendrovė, cituodama memorandumą darbuotojams.

„Washington Post“

Darbuotojai privalo pateikti vakcinacijos įrodymą kaip būtiną sąlygą grįžti dirbti į biurą, darbuotojams skirtame memorandume teigė leidėjas Fredas Ryanas. Bus daromos išimtys darbuotojams dėl medicininių priežasčių, kurios turės būti pagrįstos dokumentais, ar dėl religinių įsitikinimų.

Tikimasi, kad nuo rugsėjo 13 dienos „Post“ personalas galės dirbti biure tris kartus per savaitę, sakė F. Ryanas.