Nuo sviesto iki kiaušinių ir cukraus – didžioji dalis žaliavų, kurias šie prancūzų kepėjai naudoja kruasanams, briošėms ir bandelėms su šokoladu gaminti, per pastaruosius metus jau pabrango kartu su kitomis žaliavomis. Negana to, kompanija šiuo metu kovoja ir su sparčiai didėjančiomis sąskaitomis už energiją.

Tai dvigubas smūgis maisto gamintojams ir kaina, kuri iš karto kerta per vartotojų, vargstančių su pragyvenimo išlaidų krize, kišenę. Anglijos bankas prognozuoja, kad JK infliacija šiais metais viršys 13 proc., trečdalis JK namų ūkių daugiau nei 10 proc. gaunamų pajamų išleis energijai, o sparčiai kylančios maisto produktų kainos didins maisto nepriteklių.

„Tai domino efektas, kuris nutiko smarkiai šoktelėjus energijos kainos, – sakė Ryanas Petersas, „Brioche Pasquier UK Ltd.“, valdančios gamyklą Milton Keinse, generalinis direktorius. – Teko bandyti šiek tiek pakelti kainas mažmenininkams, o tai, deja, atsiliepė ir vartotojams.“

Šių metų pradžioje pasaulinės maisto kainos pasiekė rekordą, nes Rusijos invazija į Ukrainą sutrikdė pagrindinių produktų, tokių kaip kviečiai ir augalinis aliejus, pristatymą. Ir nors pasauliniai kaštai pradėjo mažėti (liepą jie krito ketvirtą mėnesį iš eilės), vargu ar vartotojai pajus didelį palengvėjimą.