Tikimasi, kad diskusijos dėl Bonoje veikiančio „Postbank Systems AG“ padalinio bus vaisingos ir iki metų pabaigos bus pasiektas susitarimas su Indijos bendrove, sakė šaltiniai, paprašę neskelbti jų pavardžių dėl diskusijų objekto privatumo.

Pandemija skubina pasaulinius bankus ir finansinių paslaugų įmones imtis veiksmų ir atsisakyti jiems pavaldžių technologijų centrų. Potencialus sandoris, kuriuo „Tata Consultancy“ perimtų „Postbank“ 1400 darbuotojų Pietų Azijos valstybėje, padėtų „Deutsche Bank“ vadovui Christianui Sewingui priartėti prie savo užsibrėžto tikslo mažinti darbo vietas.

Derybos tebevyksta ir dar gali būti atidėtos arba apskritai sužlugti, sakė šaltiniai. „Deutsche Bank“ atstovė spaudai atsisakė komentuoti, „Tata Consultancy“ atstovas taip pat nekomentavo.

„Tata Consultancy“, turinti daugiau nei 450 000 darbuotojų visame pasaulyje, 2008 metais sumokėjo 505 mln. JAV dolerių įsigydama „Citigroup Inc.“ operacijų padalinį, ir tai tuomet buvo jos didžiausios vertės įsigijimo sandoris. Siūlomo sandorio su „Deutsche Bank“ finansinės sąlygos neatskleidžiamos.

„Tata Sons Pvt.“, didžiausio Indijos konglomerato, padalinio akcijos ketvirtadienį 14.06 val. vietos laiku Mumbajuje atpigo 0,7 proc. iki 2 658,8 rupijų , „Deutsche Bank“ akcijų vertė, šiais metais demonstruojančios geriausius rezultatus indekso „STOXX Europe Banks Index“ reitinge, pasikeitė nežymiai, Frankfurto prekyboje banko akcijomis buvo prekiaujama už 7,96 euro.

„Deutsche Bank“ vadovas Ch. Sewingas pernai pristatė restruktūrizavimo planą, pagal kurį buvo numatyta panaikinti 18 000 darbo vietų, beveik pusę iš jų buvo ketinta nurėžti Vokietijoje, praneša „Bloomberg News“. Tačiau pastaruoju metu jam tenka susidurti su nemažomis kliūtimis, ypač po to, kai koronaviruso protrūkis šiais metais privertė skelbti trumpą moratoriumą dėl atleidimų, o darbuotojai dėl pandemijos yra mažiau linkę keisti darbus.

„PB Systems“ generavo 533 mln. eurų (632 mln. JAV dolerių) pajamų 2015 metais, rodo naujausia prieinama padalinio metinė ataskaita. Padalinys teikia informacinių technologijų paslaugas anksčiau atskirai veikusiam „Deutsche Bank“ mažmeniniam padaliniui „Postbank“.

„Deutsche Bank“ šiuo metu jungia „Postbank“ informacinių technologijų padalinį su savo skyriumi, kuris, manoma, atsisakys „PB Systems“ teikiamų paslaugų iki kitų metų pabaigos. Šis planas, įmonės viduje žinomas kaip „Project Unity“, turėtų liūto dalimi prisidėti prie Ch. Sewingo tikslo sumažinti išlaidas Vokietijos mažmeninių operacijų segmente milijardu eurų. Be to, „Deutsche Bank“ neseniai atskleidė planus perkelti didžiąją dalį savo IT į „debesis“, pagal dalį susitarimo su „Alphabet Inc.“ priklausančia JAV interneto paieškos bendrove „Google“. Liepą bankas skelbė apie planus pasirašyti sutartį su „Google“ „per artimiausius kelis mėnesius“.