Viskas prasidėjo nuo stalo kojos. „Floyd“ steigėjai, Kyle‘as Hoffas ir Alexas O‘Dellas, 2014 metais prekiavo savo pirmuoju produktu – stalo koja, kuri gali būti priveržiama prie bet kokio paviršiaus ir akimirksniu virsti stalu, – per „Kickstarter“ kampaniją.

Šis vyrų duetas užsibrėžė tikslą siekė sumažinti „vienkartinių“, išmetimui pasmerktų baldų naudojimą. Detroite įsikūrusi bendrovės kolekciją sudaro keturi „pamatiniai, moduliniai produktai“: lova, stalas, sofa ir – naujausias gaminys – lentynų sistema. Nauji produktai rinkai pristatomi maždaug kas metai. Priedai, specialiai skirti jau egzistuojantiems gaminiams, padeda sumažinti atliekų kiekį.

„Floyd“ baldai

„Galima pagaminti iš tiesų puikų produktą, kuris taptų nedaloma jūsų namų dalimi, tereikia itin kruopščiai sugalvoti tokią konstrukciją, kurios dėka atsirastų stimulas tą daiktą išlaikyti“, – teigia A O‘Dellas.

Lentynos siūlomos įvairių, skirtingo aukščio konfigūracijų, su galimybe jas išplėsti.

„Stelažas – tikras galvos skausmas“, – sako K. Hoffas, nes nėra lengva sukurti jas ir elegantiškas, ir lengvai pritaikomas, ir ilgalaikes.

„Floyd“ baldai

Dizainas ir konstrukcija

Kiekvienas gaminys sukuriamas taip, kad jį būtų paprasta sumontuoti, išmontuoti ir perkelti.

Vieta

Mičigane yra įsikūrusios kelios didžiosios baldų bendrovės, tarp jų – „Herman Miller Inc.“ ir „La-Z-Boy Inc.“ („Floyd“ investuotojas).

Medžiagos

Anot K. Hoffo ir A. O‘Dello, kiekvienas produktas yra gaminamas Jungtinėse Valstijose, iš beržo, importuojamo iš Lenkijos, – jis atrodo lengvas, bet yra itin tvirtas, – ir plieno, gaminamo Pensilvanijoje. Bendrovės pagamintų stelažų atsargų užtekdavo mėnesiui. Nuolatinių stelažus perkančių klientų koeficientas sudarė 52 proc. Pakartotinai perkančių klientų skaičius nuo 2014 metų augo 140 proc. per metus.

Kas toliau?

Sėdimieji „Floyd“ baldai rinkoje bus pristatyti 2020 metais. „Floyd“ renka klientų atsiliepimus, kad galėtų sėkmingai užbaigti pirmąjį valgomojo stalo kėdės kūrimo etapą. Be to, bendrovė jau prieš du su puse mėnesio atnaujino savo bendradarbiavimą su „West Elm“ (mažmenininke, prekiavusia stalo kojomis 2016 metais), turi parduotuvių Ostine, Niujorke ir Santa Monikoje (Kalifornijoje), parduoda pilnai sukomplektuotus rinkinius.

„Mums labai svarbu suprasti, kaip galėtume geriau patenkinti savo klientų lūkesčius mažmeninės prekybos pasaulyje“, – sakė A. O‘Dellas.