Sparčiai atšaukinėjant „Covid Zero“ politiką, ekonomikos sutrikimo grėsmė išlieka didelė. Tikėtina, kad infekcijų daugės, todėl darbuotojai bus priversti likti namuose, įmonės gali pritrūkti atsargų, restoranai – ištuštėti, ligoninės – užsipildyti. Nors esama optimistinių nuomonių, kad ekonomika atsigaus iš karto, kai tik Kinija atsivers pasauliui, ateinantys šeši mėnesiai gali būti ypač nepastovūs.

„Goldman Sachs Group Inc.“ prognozuoja, kad kitų metų pirmąjį pusmetį ekonomika augs mažiau nei tikėtasi, o pradiniai atsidarymo etapai paveiks ją neigiamai, kaip rodo kitų Rytų Azijos šalių patirtis. „Morgan Stanley“ prognozuoja, kad Kinijos ekonomika pirmąjį kitų metų pusmetį išliks „silpnesnė“. „Standard Chartered Plc“ teigia, kad miesto vartotojų išlaidų augimas kitais metais vis dar atsiliks nuo ikipandeminio lygio, atsižvelgiant į tai, kad pandemijos metu sumažėjo namų ūkių pajamos.

Šiais metais Kinijos ekonomika jau ir taip buvo prastos būklės dėl „Covid“ protrūkių ir nekilnojamojo turto rinkos krizės.

Pažvelkime giliau į ekonomikos nuosmukį ir iššūkius, su kuriais susiduria Kinija, atsisakydama „Covid Zero“ strategijos.