Patalpų nuomotojai, įskaitant „Land Securities Group Plc“, „British Land Co.“ ir „Great Portland Estates Plc“, šią savaitę pranešė apie kylančias biurų, sandėlių ir netgi parduotuvių nuomos kainas, tačiau tai jų neapsaugojo nuo sumažėjusių vertinimų. Akivaizdu, kad sektorius kenčia nuo augančių palūkanų normų, kurios iškreipė tipišką pasiūlos ir paklausos sąveiką.

„Kada paskutinį kartą nuomos kainos augo, o kapitalo vertė krito? – svarstė ,Savills Plc‘ komercinių tyrimų vadovas Matas Oakley‘is. – Sunku ir prisiminti.“

Nekilnojamasis turtas paprastai įkainojamas taip, kad numatoma grąža būtų kažkiek didesnė už tą, kuri siūloma vyriausybės skolos rinkose. Didėjant obligacijų pajamingumui, investuotojai atitinkamai tikisi didesnio nekilnojamojo turto pajamingumo (didesnio pastato nuomos kartotinio), o tai reiškia, kad kainos krinta. Nuomos pabrangimas gali šį poveikį kompensuoti, tačiau kadangi pajamingumas buvo itin mažas dėl daugiau nei dešimtmetį vykdytos laisvos pinigų politikos, nuomos priedėlis, reikalingas tam, kad būtų pašalintas šis poveikis, yra didžiulis.