Estijos bendrovė „Eesti Gaas AS“ per kelias artimiausias savaites ketina paskelbti konkursą dėl septynių krovinių, kurie balandžio–rugsėjo mėnesiais bus pristatyti į naują plaukiojantį terminalą „Inkoo“ Suomijoje, įsigijimo, pranešė įmonės atstovas spaudai. „Eesti Gaas AS“ jau įsigijo degalų pirmiesiems trims šių metų mėnesiams, o kaimyninė Lietuva pasipildė atsargas per konkursus.

Dujų kainos nuo rugpjūtį pasiekto piko nukrito daugiau nei 80 proc., todėl SGD tampa patrauklesnės už alternatyvų kurą, pavyzdžiui, anglį ar mazutą. Baltijos valstybės skubiai papildė infrastruktūrą, stengdamosi diversifikuoti operacijas nuo savo kaimynės pigesnio tiekimo dujotiekiais.

„Keletas klientų skirtingose mūsų rinkose, tuo metu naudojusių alternatyvius degalus, jau grįžta prie gamtinių dujų“, – savo pranešime teigė „Eesti Gaas“ vyriausiasis vykdomasis direktorius Margusas Kaasikas.

Nors paklausa Baltijos šalyse yra nedidelė, palyginti su pagrindinėmis vartotojomis, tokiomis kaip Vokietija ar Prancūzija, suintensyvėjęs pirkėjų aktyvumas gali būti ženklas.