Gamintojai pirmadienį SGD siuntas žiemai siūlė pirkti už daugiau nei 60 dolerių už milijoną Didžiosios Britanijos šilumos vienetų, pranešė prekybininkai. Penktadienį prieš „Gazprom PJSC“ pranešimą Japonijos ir Korėjos rinkos indeksas nusmuko 1,3 proc. iki 55,277 dolerių už milijoną šilumos vienetų, sakė jie, remdamiesi „S&P Global“ duomenimis. Kainos kilo penkias savaites iš eilės ir šiuo metu trigubai viršija praėjusių metų lygį.

„Gazprom“ penktadienį pranešė, kad rugpjūčio 31 d. trims dienoms sustabdys pagrindinį „Nord Stream“ dujotiekį techninei priežiūrai, rekordiškai padidindamas kainas Europoje. SGD prekiautojai Azijoje išreiškė susirūpinimą, kad jungtis nebus įjungta laiku, o tai dar labiau įtemptų pasaulines rinkas po to, kai Rusija laipsniškai sumažino tiekimą į Europą – savo didžiausią klientę.
„Gazprom“ penktadienį pranešė, kad siuntų gabenimas Baltijos jūros dugnu į Vokietiją bus atstatytas iki dabartinio lygio, prilygstančio maždaug 20 proc. pajėgumų – „užbaigus darbus ir nesant techninių gedimų“.

Europos ir Azijos komunalinių paslaugų bendrovės tiesiogiai konkuruoja dėl SGD siuntų iš tiekėjų, įskaitant JAV, Katarą ir Nigeriją, o prekybininkai įsitraukia į varžytuvių karus, siekdami užsitikrinti siuntas. Japonija ir Pietų Korėja šiuo metu bando įsigyti daugiau SGD žiemai, o tai padėjo pakelti kainas iki aukščiausio lygio tokiu metų laiku.