Majamio federalinio teisme prisiekusiesiems prireikė maždaug savaitės, kad pirmadienį priimtų sprendimą po beveik tris savaites trukusio teismo proceso. Prisiekusieji atmetė daugumą pretenzijų Craigui Wrightui, o baigtinės išvados greičiausiai nepadės galutinio taško diskusijoms, ar C. Wrightas iš tiesų yra mitinis kriptovalituos įkūrėjas, naudojantis Satoshi Nakamoto slapyvardį.

2013 metais mirusio kompiuterių saugumo eksperto Dave'o Kleimano brolis tvirtino, kad jo miręs brolis iš Floridos kartu su C. Wrightu kūrė ir kasė bitkoinus pirmaisiais jų gyvavimo metais. Todėl ieškovai teigė, kad jis turėjo teisę į pusę 1,1 mln. bitkoinų slėptuvės, įvertintos apie 70 mlrd. dolerių, kurią, kaip manoma, valdo Satoshis.

Kai kurie investuotojai į kripotovaliutas vadina C. Wrightą apsimetėliu, ir metus trukęs bylinėjimasis Floridoje, galima sakyti, nenutildė skeptikų. C. Wrightas daug kartų teisme kartojo, kad būtent jis išrado bitkoiną, tą patį jis tvirtino ir anksčiau dalydamas interviu. Jeigu prisiekusiųjų sprendimas būtų nepalankus C. Wrigtui, tai būtų jį privertę atskleisti Satoshi susikrautą turtą. Kai kurių apžvalgininkų nuomone, jam tai būtų tikras išbandymas.

Prisiekusiesiems paskelbus nuosprendį, C. Wrightas pareiškė: „Dar niekad nejutau tokio palengvėjimo.“ Jis teigė neteiksiantis apeliacinio skundo. C. Wrightas taip pat pridūrė, kad jaučiasi reabilituotas ir kad nuosprendis įrodo, kad jis yra bitkoino kūrėjas.

„Prisiekusieji akivaizdžiai nustatė, kad aš esu jos kūrėjas, nes kitaip nebūtų priimtas toks sprendimas, – sakė jis. – Ir aš iš tikrųjų juo esu.“

D. Kleimano turto advokatas Devinas Freedmanas pasveikino nuosprendį kaip „istorinį precedentą novatoriškoje ir permainingoje kriptovaliutų ir blokų grandinės pramonėje“.

„Prieš daugelį metų Craigas Wrightas pasakojo Kleimanų šeimai, kad jis kartu su Dave‘u Kleimanu sukūrė revoliucinę bitkoinu paremtą intelektinę nuosavybę, – teigė jis savo pareiškime. – Nepaisydamas tokio prisipažinimo, C. Wrightas atsisakė atiduoti Kleimanams jiems priklausančią dalį to, ką Dave'as padėjo sukurti.“

Prisiekusieji nustatė, kad C. Wrightas yra atsakingas už lėšų pasisavinimą – neteisėtą nuosavybės paėmimą – ir priteisė nuostolių atlyginimą „W&K Info Defense Research LLC“, įmonei, per kurią D. Kleimanas ir C. Wrightas, manoma, dirbo kartu.“

Baigiamojoje kalboje prisiekusiesiems D. Freedmanas teigė, kad C. Wrightas planavo ir kėsinosi „klastodamas ir meluodamas apvogti savo mirusį geriausią draugą“.

Turto paveldėjimo fondas teigė, kad be to, kad draugai kasė bitkoinus, D. Kleimanas padėjo C. Wrightui sukurti intelektinę nuosavybę, kuri buvo ankstyvosios blokų grandinės technologijos, kurios vertė 252 mlrd. dolerių, pagrindas.

C. Wrightas tvirtino, kad Dave‘o Kleimano brolio Iros pretenzijos sufabrikuotos. Jis liudijo, kad jo draugas nepadėjo jam paleisti kriptovaliutos, ir teigė, kad nebuvę jokių dokumentų, įrodančių, jog jie turėjo partnerystės susitarimų.

C. Wrighto advokatas Andresas Rivero‘as nuosprendį pavadino visiška jo kliento pergale.

„Ieškovai reikalavo išieškoti 600 mlrd. dolerių ir dar baudas, – sakė jis duodamas telefonu interviu po nuosprendžio paskelbimo. – Tai viena iš didžiausių pergalių kada nors pasiektų Amerikos bylų nagrinėjime. Mes juos sutriuškinom. Jų laimėjimas yra mažesnis nei bet kuris mūsų kada nors jiems pateiktas susitarimo pasiūlymas. Tai visiškas kitos pusės pralaimėjimas.“