Remiantis paskutinėmis ataskaitomis, dešimt didžiausių viešai prekiaujamų euro zonos kreditorių 2020 m. pagaliau sulauks nuosaikesnių kapitalo reikalavimų; pastaraisiais metais jie tiktai augo. Šie pokyčiai gali sukurti erdvę didesniems dividendams ir akcijų atpirkimui, o tai savo ruožtu pakels bankų akcijas, kurios aštuonerius pastarojo dešimtmečio metus laikėsi prastai.

Po 2008 m. finansinės krizės reguliuotojai visame pasaulyje vertė bankus kaupti kuo daugiau kapitalo, kad galėtų padengti nuostolius neprašydami mokesčių mokėtojų pagalbos. Tai sustiprino bankus, tačiau pakenkė investuotojams, nes skolintojai daugiau pelno skyrė savo rezervų stiprinimui, o ne akcininkų apdovanojimui.

Dabar bankai, įskaitant „UniCredit SpA“, teigia, kad pagaliau gali padidinti dividendus ir atpirkti dalį savo akcijų. Nors kai kuriems bankams ir toliau sunkiai sekasi didinti pelną, susiduriant su neigiamomis palūkanų normomis ir tarptautinės prekybos konfliktais, jų finansinė galia taip pat taisosi ir jie gali pasekti Italijos skolintojo pėdomis.

VokietijosDeutsche Bank AG“ teigia, kad naujausia kapitalo revizija nuo 2022-ųjų leis investuotojams sugrąžinti 5 milijardus eurų (per akcijų atpirkimą ir dividendus). 2019 ir 2020 metais dividendai dar nebus mokami.

Ateinantį dešimtmetį bankai ir toliau patirs rūpesčių dėl kapitalo, nes reguliavimo institucijos kaitalioja tai, kaip apskaičiuojami reikalavimai, tačiau ši našta palengvės tada, kai jiems bus leista kai kuriuos reikalavimus padengti skolomis, o ne brangia nuosavybe.