To padarinys: auksinis amžius... tiems, kas gali leisti sau tokius skrydžius. Pernai lapkritį „Singapore Airlines Ltd.“ ir „Emirates Airline“ pristatė visiškai naujus pirmosios klasės apartamentus su minibarais ir prašmatniais, „Mersedes-Benz“ idėjų įkvėptais interjerais. Kelionės pirmyn ir atgal bilietas iš Dubajaus į Ženevą skrendant „Emirates“ pasiūlytuose apartamentuose gali pabrangti iki daugiau nei 8000 JAV dolerių, ir tokia kaina dar nesiekia prieinamos kainos ribos. Šios oro linijos ne vienintelės: gal kiek santūriau reklamuojamus, palaipsnius patobulinimus pristatė tokios oro linijos kaip „Cathay Pacific Airways Ltd.“ ir „ Société Air France SA“ – jos siūlo įvairias aukščiausios kokybės paslaugas, nuo didesnės erdvės asmeniniam bagažui iki naujausios kartos asmeninių pramogų ekranų bei sėdynės valdymo sistemos su jutikliniu ekranu.

Yra dalykų, kuriuos nuo jūsų slepia oro linijos: tereikia labiau įsigilinti į siūlomas galimybes užsidirbti lojalumo taškų ir taip sutaupyti. Štai keletas įdomių pastebėjimų apie žemiau išvardintų bendrovių siūlymus:

„Emirates“ pirmosios klasės apartamentai

Kuo jie galėtų jus suvilioti: „Emirates“ siūlomi nauji apartamentai, pristatyti dar pernai lapkritį, yra įspūdingi ne tik dėl prabangos, bet dėl ganėtinai reto prieinamumo. Kol kas jie prieinami tik tam tikruose skrydžiuose – iš Dubajaus iki Briuselio, Ženevos, Miuncheno ir Londono Stanstedo oro uosto. Iki 2019 m. pabaigos jie bus įrengti tik devyniuose lėktuvuose, visuose naujutėlaičiuose „Boeing 777-300ERs“. Turbūt tokia pasiūla atrodo pernelyg menka: taip ir yra. Ji dar menkesnė, atsižvelgus į tai, kad lėktuve yra tik šeši tokie apartamentai. Kiekvienuose apartamentuose visiškai uždara asmeninė erdvė sudaro 3,7 kvadratinių metrų – to nesiūlo nei viena bendrovė – su dygsniuotomis odinėmis sėdynėmis, sukurtomis bendradarbiaujant su „Mercedes-Benz“ ir pasisėmus įkvėpimo iš gamintojos „S-Class“ automobilių. Čia rasite minibarą, asmeninės temperatūros zonas ir atitinkamai nuotaikai pritaikytą apšvietimą.

Kaip užsisakyti tokias paslaugas už prieinamą kainą: „Emyrate“ galbūt ir nėra sudariusi partnerystės sutarčių su didžiausiais oro linijų aljansais, bet jos siūlo viliojančias taškų partnerystės sistemas, kurias nesudėtinga pritaikyti, pavyzdžiui, „American Express Partnerships“.

Perspėjimai: mokesčiai ir papildomos rinkliavos lojalumo bilietams gali kainuoti jums daugiau nei tūkstantį JAV dolerių. Ribotas prieinamumas.

„Singapore Airlines“ pirmosios klasės apartamentai

Kuo jie galėtų jus suvilioti: „Singapore Airlines“ siūlo panašius pirmosios klasės privalumus kaip ir „Emirate“: visiškai naujus apartamentus su užsidarančiomis durimis viršutiniame „Airbus A380“ komerciniuose orlaiviuose, kurie šiuo metu skraido iš Singapūro į Sidnėjų, Honkongą, Ciurichą, Šanchajų ir Londono Hitrou oro uostą. (Salonai iš pradžių įrengiami naujuosiuose A380 lėktuvuose, vėliau, per artimiausius keletą metų bus modifikuoti jau naudojamuose „A380“ orlaiviuose). Skiriamosios savybės? „Poltrona Frau“ odinių krėslų atlošimo kampas siekia 135 laipsnių; čia rasite ir atskiras sulankstomas lovas su „Lalique“ patalyne. Be to, gretimus apartamentus galima sujungti į vieną didžiulį, jeigu keliaujate ne vieni, ir puoštis didžiuliame vonios kambaryje su sėdimu stalviršiu.

Kaip užsisakyti tokias paslaugas už prieinamą kainą: vienintelė „mylių valiuta“, kurią priima „Singapore Airlines“, yra jos pačių siūlomos „KrisFlyer“ mylios; net naujas „KrisFlyer“ lojalumo programos, kurios partneriai yra „American Express Membership Rewards“,
„Chase Ultimate Rewards“ ir „Citi ThankYou Rewards“, narys gali laimėti lojalumo taškų kelionei į vieną pusę iš Singapūro į Sidnėjų, sukaupęs tiek pat taškų iš vienos iš kitų minėtų partnerių programų.

Perspėjimas: ribotas prieinamumas, kaip ir „Emirates“ oro linijų.

„Air France la Première“

Kuo jie galėtų jus suvilioti: skrydis „Air France la Première“ pirmąja klase pasiūlys vieną iš ypatingiausių potyrių sklandant dangaus erdvėse. Tokias paslaugas oro linijos pristatė dar 2014 metais, pasiūlydamos skrydį orlaiviais „Boeing 777-300ER“ iš keleto Jungtinių Valstijų miestų, tokių kaip Niujorkas, San Franciskas ir Vašingtonas. Lėktuve yra tik keturios tokios vietos, kiekviena iš jų perskirta užuolaida privatumui užtikrinti. Bet yra tam tikrų smulkmenų, kurios šį skrydį pirmąja klase daro ypatingu: pavyzdžiui, „Givenchy“ pižamos, „Sofitel MyBed“ patalynė ir spalvingi kašmyro lovų užtiesalai ir Danielio Boulud sudarytas meniu, siūlomas iš Limožo porceliano indų su „Christofle“ stalo įrankiais.

Kaip užsisakyti tokias paslaugas už prieinamą kainą: nepaprasta gauti nemokamą skrydį šiomis oro linijomis naudojantis mylių sistema, bet vis dėlto įmanoma. Tam galite naudotis tik oro linijų „Air France“ „Flying Blue“ lojalumo programa – ir tik tuo atveju, jeigu esate įtraukti į oro linijų elitinio statuso klientų sąrašą. Gera žinia ta, jog tam jums užtenka bazinio elitinio statuso lygio, tad dažnai skrendantiems keleiviams užtenka pasinaudoti „Flying Blue“ programa kelias savaites ar mėnesius, ir statusas bus suteiktas. Be to, nesudėtinga padidinti savo sąskaitą taškais, įgytais naudojantis kitomis programomis, partnerėmis, tokiomis kaip „American Express Membership Rewards“, „Chase Ultimate Rewards“ ir „ CitiThankYou Rewards“.

Perspėjimai: nusiteikite aukštoms kainoms, o mokesčiai ir papildomos rinkliavos skraidant bet kokia kryptimi gali siekti kelis šimtus dolerių.

„Cathay Pacific“ pirmoji klasė

Kuo jie galėtų jus suvilioti: „Cathay Pacific“ skrydis pirmąja klase siūlo visą gamą nuostabių potyrių, nuo SPA paslaugų iki sprancūziško šampano bei ikrų salone. Sėdynės yra ypač plačios (beveik metro pločio), jų yra įrengta kai kuriuose vežėjos „Boeing 777-300ER“ orlaiviuose, taip pat ir daugelyje bendrovės lėktuvų, kuriais ji skraido iš Honkongo į tokius svarbius JAV oro uostus kaip „Boston Logan“, „Chicago O’Hare“, LAX, ir JFK.

Kaip užsisakyti tokias paslaugas už prieinamą kainą: gera žinia keleiviams iš Jungtinių Valstijų: „Cathay“ yra „OneWorld“ oro linijų aljanso narė, kartu su „American Airlines“, todėl galėsite naudotis „AAdavantage“ lojalumo programa ir sukauptomis myliomis, pirkdami lojalumo bilietus į Azijos vežėjos atliekamą skrydį. Patarimas: „Cathay“ dažnai siūlo lojalumo vietas paskutinę minutę, tad keleiviai, kurie mėgsta keliauti spontaniškai, gali būti maloniai nustebinti.

Perspėjimas: bilietų užsakymas per partnerius pareikalaus lankstumo, nes „Cathay Pacific“ suteikiamų lojalumo taškų nerasite Aliaskos ar Amerikos tinklalapiuose. Tiesiog nurodykite lojalumo vietą, kokios norite, naudodamiesi „British Airways“ lojalumo paieškos sistema (dar viena „Oneworld“ partnerė), ir tada susisiekite su Aliaskos ar Amerikos lojalumo programų atstovais, norėdami gauti konkrečios informacijos apie pageidaujamus skrydžius.

„Etihad“ pirmosios klasės apartamentai

Kuo jie galėtų jus suvilioti: dauguma oro linijų tik vejasi „Etihad Airlines“, pastaroji pristatė stulbinančius apartamentus ir trijų kambarių rezidenciją dar 2014 metais. Kuo jie tokie ypatingi? Čia rasite geriausius pasaulyje poilsio kambarius, maistą pagal užsakymą (pagamintą specialaus oro linijų užsakyto šefo), privačius minibarus, be to, skrydžio metu galėsite netgi nusimaudyti po dušu. Kaip ir „Singapore“ oro linijos, „Etihad“ taip pat siūlo „Poltrona Frau“ odinių krėslus su panašiu atlošimo kampu ir dvi viengules lovas. Tokį skrydį pirmąja klase „Etihad“ siūlo A380 orlaiviais, maršrutais į Londono Hitrou oro uostą, Niujorko JFK oro uostą, taip pat į Sidnėjų bei Paryžių.

Kaip užsisakyti tokias paslaugas už prieinamą kainą: pagal sutartis su „American Express Membership Rewards“ ir „Citi ThankYou Rewards“ įmanoma užsisakyti net apartamentą už lojalumo taškus; tereikia perkelti taškus į „Etihad Guest“ sąskaitą ir sumokėti tiesiogiai per oro linijų tinklalapį.

Perspėjimas: „American Airlines“ vidaus klientų aptarnavimo tarnyba vargu ar suteiks tikslios informacijos apie lojalumo skrydžius „Etihad“ oro linijomis. Todėl jeigu norite užsisakyti „AAdvange“ mylių programą, jums reiktų skambinti į kurį nors iš „American Airlines“ tarptautinių informacinių centrų, pavyzdžiui, į centrą Australijoje.