85 metrų (281 pėdų) ilgio jachta „Pacific“, kurioje gali tilpti du sraigtasparniai, plaukia pro Maltą Viduržemio jūra. Gegužės 20 dieną, kai po tam tikros pertraukos buvo įjungtas jos buvimo vietos siųstuvas, ji vėl pasirodė netoli Kanarų salų, skelbia „Bloomberg News“ surinkti laivų duomenys. Prieš dvylika dienų – netrukus po to, kai laivas pranešė keliaujantis į Bahamų salas, kurios, kaip žinoma, padeda kitoms vyriausybėms areštuoti jachtas, – „Pacific“ dingo iš akiračio.

Superjachta „Pacific“ kaip savo artimiausią kelionės kryptį nurodo Port Saido uostą, esantį Egipte, anksčiau skelbusi, kad plaukia į Barselonos „Port Vell“ uostą. Po Rusijos invazijos į Ukrainą Ispanijos valdžios institucijos areštavo bent keturis prabangius laivus, siejamus su sankcionuotais oligarchais. Pasiekęs Egiptą „Pacific“ galimai tęs kelionę į Maldyvus arba Turkiją, jurisdikcijas, kur prieglobsčio ieškojo kitos jachtos, susijusios su sankcijų sąrašuose figūruojančiais rusais.

„Labiau tikėtina, kad Port Saidas yra tarpinė stotelė, nes laivas plaukia į Sueco kanalą, kad patektų į kurią nors kitą vietovę, – teigė Andrew Lipowas, konsultacinės įmonės „Lipow Oil Associates LLC“ prezidentas. – Jis galimai keliauja į Maldyvus ar kitą vietovę, draugišką kryptį Rusijos megajachtoms.“

Karui Ukrainoje tęsiantis jau ketvirtą mėnesį, Rusijos oligarchai ir magnatai stebimi po padidinamuoju stiklu.