Ūkio bankui netekus licencijos daugiausiai banko akcijų turėjęs V. Romanovas skundžiasi, kad buvo priverstas pasitraukti ir iš patarėjo pareigų „Ūkio banko lizinge“. Šią Ūkio banko antrinę įmonę perėmė Šiaulių bankas.

„Mane privertė, šantažavo direktorius. Aš pats pareiškimą parašiau, kad nešantažuotų. Jie neperėmė lizingo („Ūkio banko lizingo“ – DELFI), o pavogė“, – LNK sakė V. Romanovas.

Už patarimus „Ūkio banko lizingui“ jis gaudavo 45 tūkst. litų per mėnesį. Jo teigimu, tai du kartus mažiau nei jo banko vadinamąją gerąją dalį Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda.

„Klausykit, A. Žiugžda gauna 100 tūkst. litų. Už ką? Ne savininkas. Kas? Samdomas darbuotojas. O 45 ( tūkst. litų – DELFI) čia labai mažai. Man išlaidoms reikia visur: vertėjams, konsultantams, ofisui, važiuoja į Kiniją, Braziliją ar Maskvą, ar Londoną. Tai su 45 tūkst. litų nesugebėsit net šeimą išlaikyt, nei apsaugą, nei taip toliau“, – kalbėjo V. Romanovas.

Neoficialiomis žiniomis, „Ūkio banko lizingui“ buvo nurodyta atsikratyti V. Romanovu iki perdavimo Šiaulių bankui.

„Mes perėmėm banką be V. Romanovo. Jis pas mus tikrai nedirba“, – sakė A. Žiugžda.

„Ūkio banko lizingas“, motyvuodamas komercine paslaptimi, buvusio savininko atleidimo nekomentuoja. Darbo „Ūkio banko lizinge“ neteko ir V. Romanovo sesuo Olga Gončaruk. Skelbiama, kad jai išmokėta trijų mėnesių algos išeitinė. Per mėnesį ji taip pat gaudavo 45 tūkst. litų.

DELFI primena, kad vasarį Ūkio bankui buvo paskelbtas moratoriumas, banką nuspręsta padalinti į gerąjį ir blogąjį banką. Gerojo banko turtą, kartu su įmone „Ūkio banko lizingas”, perėmė Šiaulių bankas, o valstybei teks skolintis iki 800 mln. Lt, nes tiek “Indėlių ir investicijų draudimo fondas“ turės primokėti Šiaulių bankui – gerojo turto Ūkio banke nepakanka.

Skelbta, kad blogajame banke didžioji dalis likusio turto – rizikingos paskolos ir turtas, siejamas su V. Romanovu.

V. Romanovas valdė 64,92 proc. banko Ūkio bankas akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (460)