Laikinasis administratorius kreipėsi į 14 Lietuvoje veikiančių bankų ir užsienio bankų skyrių, kviesdamas informuoti, ar jie dalyvautų preliminariose derybose dėl galimo Ūkio banko įsipareigojimų, turto, teisių ir sandorių perėmimo.

Pirminį susidomėjimą galimu banko pertvarkymo procesu parodė dar 3 bankai, kurie paprašyti artimiausiu metu laikinąjį administratorių informuoti, ar juos domina dalyvavimas tolesniuose proceso etapuose.

Kiti bankai į kvietimą neatsiliepė arba pranešė, kad jų galimas dalyvavimas pertvarkant Ūkio banką nedomina.

Galimybė pertvarkyti probleminį banką perduodant jo įsipareigojimus, turtą, sandorius ir teises kitam bankui įtvirtinta Lietuvos Respublikos bankų įstatyme.

Išvadas ir pasiūlymus dėl banko veiklos atkūrimo galimybių ir būdų laikinasis administratorius yra įpareigotas pateikti vėliausiai vasario 18 d.

Kokie trys bankai pranešė apie norą dalyvauti Ūkio banko pertvarkoje kol kas Lietuvos bankas neskelbia.

DELFI jau rašė, kad galimybe dalyvauti pertvarkant Ūkio banką galimai susidomėjo „Swedbank“.

Ūkio bankas iš Lietuvos banko sprendimo dėl veiklos apribojimo ir laikinojo administratoriaus skyrimo sulaukė vasario 12 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)