Dviejų aukų tapatybė dar nenustatyta.

Policijos atstovas spaudai Tomas Sadovskis nurodė, kad nors gelbėjimo komandos naršė griuvėsius visą naktį, daugiau išsigelbėjusių žmonių aptikti nepavyko.

Gelbėjimo operacija, kuri prasidėjo ketvirtadienį vakare, tebesitęsia.

Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis penktadienį vakare kalbėdamas per Latvijos visuomeninę televiziją pareiškė, jog tai buvo "sunki diena".

"Tai buvo sunki diena visai Latvijai”, - sakė premjeras ir pridūrė, jog tragedijos aukoms ir jų giminaičiams bus suteikta visa reikiama pagalba.

V.Dombrovskis taip pat nurodė, kad buvo suformuota tyrėjų grupė, kuri kiek įmanoma griečiau turėtų išsiaiškinti tragedijos priežastis ir nustatyti, kas dėl jos kaltas.

"Be abejonės, pagrindinis klausimas kyla dėl stogo sugriuvimo priežasčių. Mes žinome apie teorijas dėl pastato konstrukcijos, galima klaidas per pirmąją fazę statybos fazę ar per antrąją statybos fazę, kuri tebevyko, todėl turime nustatyti tragedijos priežastis, patraukti kaltuosius baudžiamojon atsakomybėn , taip pat imtis žingsnių, kurie leistų išvengti tokių situacijų pasikartojimo”, - sakė premjeras.

Latvija nesikreipė į kitas šalis su prašymu padėti vykdyti gelbėjimo darbus, nes buvo nuspręsta, kad pakaks savų išteklių.

Tokį sprendimą lėmė ir tai, kad palyginti nedidelėje sugriuvusio centro erdvėje gali dirbti ribotas skaičius gelbėtojų ir technikos.

Rygos priemiestyje Zuolitūdėje esančio prekybos centro dalis stogo užgriuvo ant pirkėjų ir darbuotojų ketvirtadienį apie 18 val. vietos laiku, kai parduotuvėje buvo daug po darbo apsipirkti atvažiavusių žmonių.

Gelbėtojai nuskubėjo į nelaimės vietą, tačiau daug jų patys nukentėjo, nes vėliau įgriuvo dar viena stogo dalis.

Firmai „Homburg“ priklausantį prekybos centrą, kurį nuomoja „Maxima“, pastatė statybų bendrovė RE&RE, o projektą rengė KUBS architektų biuras. Pastato statyba buvo užbaigta 2011 metų pabaigoje.

Dėl tragedijos nuo šeštadienio iki pirmadienio Latvijoje paskelbtas tris dienas truksiąs gedulas.


Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)