V. Antonovas pagrindiniu „Snoro“ akcininku tapo 2003 m. prokurorai ir FNTT šia Rusijos bankininko investicija susidomėjo 2007 m. vasarą. Tuomet gauta informacijos, kad pagrindinio „Snoro“ akcijų paketo įsigijimui buvo panaudotos galimai nusikalstamu būdu įgytos lėšos. Atliekant ikiteisminį tyrimą, prašyta dviejų valstybių – Jungtinės Karalystės ir Rusijos – teisinės pagalbos.

Po beveik ketverius metus trukusio tyrimo, Generalinė prokuratūra šiemet gegužę pranešė apie jo nutraukimą. Pranešta, kad nebuvo gauta duomenų, jog į „Snorą“ įlietos lėšos buvo įgytos nusikalstamu būdu. Tyrimas nutrauktas balandžio 28 d.

Tačiau dabar šis tyrimas atnaujintas. Kaip DELFI teigė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rūta Dirsienė, tyrimas dėl „Snoro“ akcijų įgijimo įtrauktas į dabar tiriamos „Snoro“ bylos medžiagą.

Tiriamo V. Antonovo ir „Snoro“ sandorio vertė – 24 mln. eurų (beveik 83 mln. Lt).

R. Dirsienės teigimu, tiriama, ar „Snoro“ akcijų pirkimui buvo panaudotos „neaiškios kilmės piniginės lėšos“.

V. Antonovo pinigų kilmę tyrė tuo metu Romualdo Boreikos vadovauta FNTT, skelbė LNK „Žinios".

Šiuo metu prokurorai tiria paties R. Boreikos veiklą. Aiškinamasi, iš kokių pinigų praturtėjo generolo šeima.

Generalinėje prokuratūroje su tyrimu dėl V. Antonovo pinigų dirbo tuometis prokuroras Erikas Vaitiekūnas. Vėliau jis iš prokuratūros išmestas ir nuteistas už kyšių ėmimą. Tyrimo dėl V. Antonovo pinigų buvęs prokuroras prisiminti nenori.

„Žinokit sąžiningai aš noriu pamiršti savo praeitį, nelabai norėčiau dabar lįsti į tą, ką aš anksčiau dariau“, - LNK sakė E. Vaitiekūnas.

„Nejutom, kad nepadarėm kažko, bet rezonansą sukėlusias nutrauktas bylas dažnai aptariam su Generalinės prokuratūros vadovybe, ir tai ne pirmas atvejis, kai yra atnaujinta“, - teigė FNTT vadovas Vitalijus Gailius Vitalijus Gailius.

DELFI primena, kad V. Antonovas ir antras stambiausias buvęs „Snoro“ akcininkas Raimondas Baranauskas šiuo metu yra Londone. Vestminsterio magistratų teismas kitą penktadienį spręs, ar bankininkus išduoti Lietuvai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją