„Pervedimų internetinėje bankininkystėje atnaujinimą apsunkina ir tai, kad yra įstrigusių pavedimų, kurie šiuo metu rūšiuojami, valoma visa sistema. Rūšiavimas reikalingas dar ir dėl to, kad dalis pervedimų susiję su stambiaisiais akcininkais ir galbūt jiems artimais žmonėmis. Jie paskutinėmis akimirkomis bandė išsivesti milijonines sumas. Tai buvo daroma trečiadienį prieš pat fiziškai sustabdant banko darbą. Sistemos darbą stengiamasi atkurti kaip įmanoma greičiau“, – DELFI sakė Lietuvos banko Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Simonavičius.

Lietuvos banko duomenimis, iš viso tokių pakibusių pavedimų litais ir kita valiuta buvo už maždaug 65 mln. Lt.

Sistemą tvarko ir „Snoro“, ir Lietuvos banko specialistai. Visi užstrigę pavedimai bus grąžinti į sąskaitas „Snoro“ banke.

Kada bus atnaujinti pervedimai internetinėje bankininkystėje kol kas nežinoma.

Snoro internetinė bankininkystė
Šio banko klientai bankomatuose per dieną iš savo sąskaitos gali atsiimti ne daugiau nei 500 Lt.

DELFI primena, kad trečiadienį neeiliniame posėdyje Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti penktą pagal dydį banką Lietuvoje.

Tai nuspręsta padaryti įvertinus banko finansinę būklę ir įtarus, kad jo įsipareigojimai gali būti didesni nei turtas.

Jam paskirtas laikinasis administratorius, kuris analizuoja situaciją banke. Vėliausiai ketvirtadienį planuojama pateikti banko skaidymo planą.

Valstybės institucijos pabrėžia, kad gyventojų indėliai iki 100 tūkst. eurų, tiek terminuoti, tiek ir laikomi sąskaitose, yra 100 proc. apdrausti.

Skaičiuojama, kad šiame banke gyventojai yra padėję 4 mlrd. Lt indėlių.

Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas valdo 68,10 proc., o Lietuvos pilietis Raimondas Baranauskas – 25 proc. banko akcijų. Banko akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje.

Abu didžiausi „Snoro“ akcininkai, pasak A. Kubiliaus, yra įtariami finansiniais nusikaltimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)