Komiteto pirmininkės Loretos Graužinienės teigimu, sprendimas nebuvo derintas nei su Finansų ministerija, nei su Vyriausybe.

100 tūkst. litų mėnesinę algą N.Cooperiui patvirtino „Snoro“ kreditorių komitetas, kuriame daugumą sudaro valstybinių institucijų atstovai.

Šį sprendimą L.Graužinienė vadina nesuprantamu ir artimiausiame posėdyje pasiaiškinti kvies finansų ministrę, Lietuvos banko vadovą bei „Sodros“ atstovą.

„Išgirdome tikrai protu nesuvokiamą argumentą, kad atlyginimą nustatė pagal privačios užsienio kompanijos vadovo darbo užmokesčio dydį. Nė vienas argumentas mūsų neįtikino“, – sakė L.Graužinienė.

„Čia yra subjektyvus vertinimas, reikia įvertinti ir bankroto administratoriaus patirtį, reikia įvertinti ir tai, kokiose bylose jis yra dirbęs, reikia įvertinti ir pačio banko „Snoras“ bylas ir turtą, kurį reikia išieškoti ir kuris yra dingęs“, – sakė „Snoro“ kreditorių komiteto pirmininkė Aurelija Mažintienė.

N.Cooperis atsiuntė pasiaiškinimą

Banko „Snoras“ bankroto administratorius N.Cooperis susipažino su žiniasklaidoje pateikta informacija, kurioje palyginama jo ir Arūno Šikštos, TEO LT generalinio direktoriaus, veiklos pobūdis ir atlyginimas ir atsiuntė pranešimą spaudai.

Jame rašoma, kad N.Cooper vykdė užduotis įvairiuose projektuose daugiau nei 30 valstybių ir yra laikomas vienu geriausių tarptautinio bankroto ekspertų pasaulyje.

„Jis administravo bankroto procesus įvairiose pasaulio šalyse, taip pat dalyvavo kuriant su bankrotu susijusius įstatymus ir teisės sistemas daugelyje pereinamojo laikotarpio ir besivystančių valstybių. Jis aktyviai dalyvavo formuluojant Jungtinių Tautų Tarptautinės prekybos teisės komisijos (UNCITRAL) tarptautinio bankroto įstatymo pavyzdinį modelį, taip pat padėjo Pasaulio bankui rengiant tarptautinius bankroto principus ir žinynus.

Be to, N.Cooperis yra INSOL Europe garbės prezidentas, o 2003 m. INSOL organizacijoje buvo įvertintas už darbą tarptautiniuose bankrotuose.

Europos Rekonstrukcijos ir Plėtros Banko pavedimu jis vertino bankroto įstatymų išsamumą ir efektyvumą 30 pereinamojo laikotarpio valstybių Rytų Europoje, taip pat, Pasaulio banko pavedimu, 11 Vidurio Rytų ir Šiaurės Afrikos valstybių. Šiuo metu jis dalyvauja tobulinant Neteisminio skolų restruktūrizavimo vadovą, taip pat, daugelio valstybių administravimo paslaugas teikiančių asmenų veiklos reglamentavimą.

N.Cooperis turi daug patirties dirbdamas sudėtinguose tarptautiniuose bankroto procesuose. Jis teikė eksperto išvadas daugeliu su nemokumu susijusių klausimų tiek D. Britanijoje, tiek kitose valstybėse.

Atsižvelgiant į tai, jis yra sukaupęs tinkamą patirtį vykdyti ypač sudėtingą tarptautinį banko „Snoras“ bankrotą“, - rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)