Koncentracija prašoma vykdyti ne tik su pačiu Ūkio banku, tačiau ir su jo antrinėmis įmonėmis.

Šiaulių banko atstovė spaudai Daiva Grikšienė DELFI teigė, kad kreipimasis į Konkurencijos tarybą yra tiesiog pasiruošimas, jei Lietuvos bankas priimtų teigiamą sprendimą dėl Ūkio banko dalies turto prijungimo prie Šiaulių banko.

„Turėtume iš anksto žinoti, ar mums būtų leidžiama užbaigti sandorį, jeigu derybos būtų sėkmingos“, - sakė banko atstovė.

DELFI šaltiniai patvirtino, kad be Šiaulių banko Ūkio banko „sveikąja“ dalimi yra susidomėję ir dar trys bankai - SEB, DNB ir „Finasta“.

Trečiadienį Šiaulių bankas paskelbė, kad su laikinuoju banko administratoriumi buvo pasirašytas ketinimų protokolas dėl dalies Ūkio banko įsigijimo, o didžiausias Šiaulių banko akcininkų – Europos plėtros ir rekonstrukcijos bankas – nurodė, kad suteiks paskolą sandoriui.

Šiaulių bankas jau anksčiau skelbė, kad juos domina ne visas Ūkio bankas, bet „geroji”, neprobleminė, jo dalis.

Centrinio banko vadovai iš karto po Ūkio banko veiklos sustabdymo neslėpė, kad Šiaulių bankas – realiausias pretendentas įsigyti dalį Ūkio banko verslo.

Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis minėjo, kad Šiaulių ir Ūkio bankų kalbos dėl jungimosi vyko apie metus.

Vasario 12 d. Lietuvos bankas paskelbė Ūkio banko veiklos moratoriumą ir paskyrė laikiną administratorių. Priežastis – kapitalo pakankamumo normatyvo nevykdymas. Nurodomas 500 mln. Lt trūkumas, kuris galėjo susidaryti dėl paskolų teikimo už pervertintą turtą. Generalinė prokuratūra dėl šių epizodų atlieka tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)