„Tuo pačiu metu bus svarstoma, ką daryti su greta baigiama naujo pastato statyba. Po ekspertizių bus svarstomas sprendimas dėl galimo jo nugriovimo. Vėliau bus svarstoma galimybė uždrausti bet kokią statybą toje vietoje“, – sakė meras, pridurdamas, kad bus įvertinta ir galimybė įrengti ten memorialą.

Ketvirtadienį įgriuvo prekybos centro „Maxima“ apie 1500 kv. metrų stogo. Priežastis aiškinasi policija. Gelbėtojai rado 53 negyvus žmones.

Šeštadienį antroje dienos pusėje policijos atstovė Sigita Pildava sakė agentūrai BNS, kad pavyko nustatyti visų 53 žuvusiųjų tapatybę. Vaikų tarp jų nėra.

Valstybinės priešgaisrinės ir gelbėjimo tarnybos (VPGT) tarnybos atstovė Viktorija Šembelė sakė, kad gelbėtojai tęsia darbą keturiose tragedijos vietose: trys grupės – pirmajame aukšte, viena – autokrautuvu mėgina nupjauti lengvesnes stogo konstrukcijas.

Dirbama pavojingiausioje parduotuvės vietoje, kur dar tebegresia griūtis. Kartu su specialistais sprendžiama, kaip sustiprinti konstrukcijas, kad jos nekeltų pavojaus gelbėtojams.

Latvijoje paskelbtas trijų dienų gedulas – nuo šeštadienio iki pirmadienio.


Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)