Rusijos metalurgijos giganto „Norilskij nikel” pagrindinis akcininkas yra O.Deripaska. Turtingiausių Rusijos verslininkų sąraše O.Deripaska yra penktas – jo kapitalo vertė yra 16,8 mlrd. JAV dolerių (42 mlrd. litų).

„Lietuvos ryto” šaltinių žiniomis, Rusijos metalurgijos pramonės gigantas „Norilskij nikel” banke „Snoras” laikė apie 200 milijonų litų. Tai – antras pagal dydį užsienio bendrovės indėlis „Snore”.

„Norilskij nikel” yra didžiausia pasaulyje bendrovė, perdirbanti nikelį, varį, platiną, šviną ir cinką. O.Deripaska yra ir didžiausio pasaulyje aliuminio gamintojo „Rusal” valdybos pirmininkas.

Aliuminio magnato titulo ir Rusijos premjero Vladimiro Putino palankumą pelnęs O.Deripaska turėjo verslo interesų Lietuvoje. Jo keliai su vienu „Snoro” akcininkų Vladimiru Antonovu buvo susikirtę ne kartą.

2003 m. O.Deripaskos verslą finansavo „Konvers grupė”, kurios sudėtyje jau buvo bankas „Snoras”. V.Antonovas buvo pagrindinis „Konvers grupės” akcininkas.

DELFI primena, kad 35,64 proc. dienraščio „Lietuvos rytas” akcijų priklauso bendrovei „Snoro Media Investicijos“. Tai – antrinė banko „Snoras” bendrovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)