„Aš ir mano partnerė Elizabeth po darbo nuėjome šiek tiek apsipirkti“, - teigė jis.

„Aš stovėjau prie tualetinio popieriaus lentynų, kai už mūsų pasigirdo didžiulis griuvimo triukšmas. Vos po sekundės nugriaudėjo garsas, panašus į sprogimą“.

„Tuo pat metu, kai pasigirdo „sprogimas“, dingo elektra ir mes paskendome tamsoje“.

„Mane parbloškė griūvanti lentyna, kuri kliudė mano petį ir pargriovė mane ant žemės, bet aš vis dar galėjau judėti“, - pasakojo britas.

Vandens lavina

„Atsistojau. Kadangi mes su Elizabeth gerai žinojome tą parduotuvę, pamėginome tamsoje rasti kelią išėjimo link, tačiau tuomet tiesiai prieš mus už 6 ar 9 metrų nukrito oro kondicionieriaus dalys, todėl pasukome kita kryptimi“, - sakė P. Tribble`as.

„Nuo stogo plūdo vandens srautai. Mes pasukome į prekybos centro galą. Tarpai tarp lentynų buvo nukloti prekėmis ir betono gabalais, ant žemės gulėjo žmonės“.

„Mes išėjome pro prekių pristatymo vartus ir buvome vieni iš paskutinių žmonių grupių, palikusių parduotuvę“.

„Kai atsidūrėme lauke, išvydome ten šimtus žmonių. Laukėme gelbėjimo tarnybų, kurios masiškai skubėjo į nelaimės vietą“.

„Prieš nelaimę prekybos centre buvo daugybė pirkėjų. Kai atvykome apsipirkti, nebebuvo likę laisvų prekių vežimėlių ir krepšių. Turėjau eiti prie kasų ir prašyti krepšio iš vieno pirkėjo, kuris buvo baigęs jį išsikrauti“, - pasakojo liudininkas.

Laimingieji

„Kai prieš mus nukrito kondicionavimo vamzdis, pagalvojau, jog galėjome iš ten sveiki neišeiti, bet nepaisant daugybės smulkių nubrozdinimų ir mėlynių, mes kažkaip nenukentėjome“.

„Elizabeth susižeidė čiurną, bet laikome save tais laimingaisiais, kuriems pasisekė. Kai ropojome ir lipome laukan, kasų zonos visai nesimatė – ji buvo palaidota po galybe griuvėsių“.

„Mes gyvename vos už kampo nuo parduotuvės, už 2 minučių kelio pėsčiomis, todėl po šio įvykio tiesiog parėjome namo“.

„Pastarosiomis savaitėmis matėme, kaip kranas ant stogo krovė smėlį ir statybines medžiagas. Kai ištrūkome į lauką, visur buvo baisiai daug smėlio. Manome, kad būtent ten buvo silpnoji stogo vieta“.

„Tiesiog negaliu atsigauti nuo to vandens kiekio, kuris liejosi nuo stogo. Maždaug tris dienas rimtai lijo ir sprendžiant iš vandens srautų, kurie plūdo nuo stogo, lietaus vanduo neturėjo kur nutekėti. Tai galėjo prisidėti prie to, kad stogas įgriuvo“, - svarstė P. Tribble`as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1244)