Parlamentarai, ministrai ir indėlininkų atstovai piktinasi vis daugiau abejonių keliančia „Snoro“ administratorių veikla, tačiau Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba tikina, kad nėra pagrindo tyrimams pradėti.

„Snoro“ indėlininkai sako, kad po banko uždarymo atsirado apsukruolių, kurie nelaukė, kol valstybė grąžins draustus iki 350 tūkst. litų siekiančius indėlius, ir didžiules sumas atsiėmė iš karto sustabdžius banko veiklą.

Tai jiems galėjo padėti padaryti iš Didžiosios Britanijos atvykęs laikinasis „Snoro“ bankroto administratorius Simonas Freakley.

„Vienas iš penkių aukščiausių Lietuvos pareigūnų pasakė, kad yra įtarimų, kad kelios dešimtys žmonių, kurie turėjo sąskaitas, ir po S. Freakley atsiėmė savo pinigus“, - teigia „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacijos vadovas Danas Arlauskas.

Jis stebisi, kad šią informaciją aukštas pareigas užimantis valdininkas papasakojo jam, o ne prokurorams. Esą politikai jau nebesitiki, kad bus atliktas objektyvus tyrimas dėl „Snoro“ bankroto, todėl tiesiog prašo viešumo.

Seimo nariai sako taip pat žinantys, kad po „Snoro“ uždarymo beveik šimtas žmonių atsiėmė banke laikytus pinigus. Tačiau parlamentarai piktinasi, kad kalbos tol ir liks kalbomis, kol Lietuvos bankas pateiks reikalingą informaciją.

Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas tikina nieko neteisėto „Snoro“ bankroto administratorių veikloje nematantis, tačiau nuo platesnių komentarų V. Vasiliauskas susilaiko.

Aiškėja, kad laikinasis „Snoro“ bankroto administratorius S. Freakley už aštuonias darbo dienas į savo vadovaujamos kompanijos sąskaitą pervedė 17 milijonų litų. Politikai ir indėlininkų atstovai negaili kritikos Lietuvos bankui – esą kol nebuvo kreditorių komiteto, daugiau nei pusę metų „Snoro“ bankroto administratoriai niekam neatsiskaitydami pervedinėjo tokias sumas, kokias norėjo.

Indėlininkai ragina pradėti tyrimą ir dėl dokumentų naikinimo. Esą nacionalizavus „Snorą“ bankroto administratoriaus S. Freakley nurodymu buvo masiškai naikinami dokumentai. Taip pat esą buvo padarytos banko kompiuterių laikmenų kopijos ir išvežtos į užsienį. Lietuvos bankas teigia tokios informacijos neturintis.

Zolfo Cooper LLP, Simonas Freakley ir komanda tokius įtarimus kategoriškai neigia ir vadina melagingais bei klaidinančiais.

„Pastaruoju metu pasirodę šmeižiantys komentarai apie popieriaus smulkintuvus, banko dokumentų naikinimą ir panašius dalykus yra ne tik sąmoningai melagingi ir klaidinantys, bet ir ypač žeidžia S. Freakley, jo komandos ir visų kitų šalių, susijusių su šia unikaliai sudėtinga situacija, profesionalumą ir sąžiningumą.

Nepaisant to, kiek jautrūs yra su banku Snoras susiję klausimai, tokio šmeižikiško pobūdžio kaltinimai, kuriuos skleidžia asmenys, savo naudai aktyviai siekiantys sumenkinti Lietuvos institucijų šiuo laikotarpiu atliktą sunkų darbą, negali būti palikti be atsako ir nebus toleruojami“, - rašoma S. Freakley komandos atsiųstame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)