Ūkio banko laikinojo administratoriaus Adomo Ąžuolo Audicko teigimu, šiuo metu bendras tikslas yra „užtikrinti klientų lėšų saugumą, todėl visi atskyrimo veiksmai turi būti atlikti itin atidžiai, centų tikslumu“. Nors gerojo ir blogojo banko atskyrimo darbai užtruko, tačiau Šiaulių banke pasirengimo procesas vyksta sparčiu tempu, atliekami informacinių sistemų suderinimo ir jų parengimo darbai.

Kaip jau buvo skelbta, per keletą etapų Šiaulių bankas atidarys 25 buvusius Ūkio banko skyrius. Ne vėliau kaip kovo 5 dieną buvę Ūkio banko klientai bus aptarnaujami šešiuose Ūkio bankui anksčiau priklausiusiuose padaliniuose bei devyniuose Šiaulių banko skyriuose, kuriuose bus įdiegta Ūkio banko operacinė platforma ir bus įrengtos specialios darbo vietos buvusiems Ūkio banko klientams aptarnauti.

Jau kitą savaitę privatūs Ūkio banko klientai galės bankinėmis paslaugomis naudotis ir banko padaliniuose, ir elektroninės bankininkystės sistemoje „Eta bankas“ – jiems bus teikiama indėlių aptarnavimo paslauga, bus galima atlikti mokėjimus litais ir eurais iš savo banko ir mokėjimo kortelės sąskaitų į Lietuvoje ir užsienyje registruotus bankus (be valiutų keitimo operacijų), taip pat bus galima sumokėti mokesčius už komunalines paslaugas bei įnešti ar išsigryninti pinigus litais ir eurais iš savo banko ir mokėjimo kortelės sąskaitų (be valiutos keitimo operacijų).

Kasos operacijoms su grynaisiais pinigais kurį laiką bus taikomi dienos limitai iki 20 tūkst. litų (arba ekvivalentu eurais). Jeigu klientas pageidaus išsigryninti didesnę pinigų sumą, užpildęs prašymą, tai jis galės padaryti po kelių dienų.

Verslo klientai tas pačias operacijas galės atlikti tik per „Eta banką“.

Pirmajame banko paslaugų atnaujinimo etape bus aptarnaujami tik rezidentai, t.y. Lietuvos Respublikoje registruoti privatūs asmenys ir verslo įmonės. Apie nerezidentų aptarnavimo pradžią pranešime iš anksto atskiru pranešimu.

Privatūs bei verslo klientai, naudojęsi individualių seifų paslauga, ir toliau galės ja naudotis tuose buvusio Ūkio banko skyriuose, kuriuos atidarys Šiaulių bankas.

Visi valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ apdrausti indėliai, gyventojų laikyti Ūkio banke, nekeičiant indėlių sutarčių sąlygų, bus perduoti Šiaulių bankui, todėl jeigu nėra skubaus reikalo, pirmomis dienomis skubėti į atidarytus ir paslaugų teikimą atnaujinusius buvusius Ūkio banko skyrius klientams nėra būtina ir nieko papildomai daryti nereikia.

.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)