Oficialiame laikraštyje „Latvijas Vēstnesis“ skelbiama, kad 1967 metais pastatytos jachtos „The Highlander“ aukcionas įvyks rugpjūčio 14 dieną. Pradinė jos kaina – 530 tūkstančių latų (2 mln. 627 tūkst. litų), neįskaitant pridėtinės vertės mokesčio.

Dabar jachta yra Portsmute, Virdžinijos valstijoje (JAV) ir iš skelbimo teksto galima suprasti, kad ji neplaukianti.

Aukcioną organizuoja bendrovė „KPMG Baltics“, kuri yra „Latvijas Krājbanka“ užsienio bankroto administratorė. Jachtą pardavus gautos lėšos bus skirtos banko įsiskolinimams padengti. Pagrindinis „Latvijas Krājbanka“ kreditorius yra Valstybinis banko indėlių draudimo fondas.

Jeigu tikėsime amerikiečių spaudoje paskelbtomis publikacijomis, 1967 metais pastatyta „The Highlander“ buvo pirmoji didelė Malcolmo Forbeso jachta. Jis buvo vieno populiariausių tarptautinių žurnalų „Forbes“ įkūrėjo Bertie Charleso Forbeso sūnus.

Praėjusiame dešimtmetyje šią jachtą nupirko ir restauravo Victoras Mulleris, kuris tuo metu buvo automobilių kompanijų „Spyker“ ir „Saab“ bendrasavininkas. Vėliau jo verslo partneriu tapo Rusijos milijonierius Vladimiras Antonovas, per juridinius asmenis kontroliavęs „Latvijas Krājbanka“ veiklą.

V. Mulleris pasakojo, kad jachtos „The Highlander“ restauravimas truko trejus metus ir tam buvo skirta penki milijonai dolerių (per 14 milijonų litų).

Aukcione taip pat parduodami bankui priklausantys prabangūs automobiliai – „Lamborghini Gallardo” ir „BMW Alpina B12”. Pirmasis įvertintas pradine 100 tūkst. eurų suma, o antrasis – 65 tūkst. eurų.

Primename, kad „Latvijas Krājbanka“ tapo nemokus, kai buvo nacionalizuotas jo savininkas bankas „Snoras”. Pagrindinis banko akcininkas Vladimiras Antonovas kaltinamas didelės vertės turto pasisavinimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)