Vieno iš nacionalizuoto banko buvusių vadovų R. Baranausko žmona viešai žiniasklaidoje piktinosi, jog praėjusią savaitę pareigūnai automobilį sulaikė laukuose, išlaipino juo vykusią S. Baranauskienę bei vairuotoją, automobilį konfiskavo, o žmones esą paliko laukuose.

Muitinės departamento atstovė spaudai Gintarė Vitkauskaitė BNS sakė, kad muitinės pareigūnai iš kitų operatyvinių tarnybų buvo gavę užduotį sustabdyti bankui „Snoras“ priklausantį automobilį.

Mašiną, judančią Latvijos link, kelyje prie Saločių, praėjusio trečiadienio vakarą sulaikė muitinės mobiliosios grupės pareigūnai.

"Muitinė turėjo prašymą padėti apsaugoti viešąjį Lietuvos interesą.(...) Pareigūnai nustatė, kad tai yra būtent tas automobilis. Mobilioji grupė sustabdė, patikrino, tada buvo iškviestos kitos specialios tarnybos. Jos ėmėsi sankcionuotų veiksmų", - BNS teigė Muitinės departamento atstovė Gintarė Vitkauskaitė.

R. Baranausko žmoną muitininkai pasiūlė pavežėti iki artimiausios gyvenvietės, tačiau ji, pasak G. Vitkauskaitės, šios paslaugos atsisakė. Be to, kol buvo pildomi dokumentai dėl mašinos perėmimo, moteris buvo įsodinta į muitininkų automobilį.

Galimą turto iššvaistymą ir pinigų plovimą tiriantys prokurorai praėjusią savaitę pranešė areštuojantys buvusių nacionalizuoto banko "Snoras" vadovų turtą. Buvo areštuoti prabangūs automobiliai, nekilnojamasis turtas ir kt.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją