Pasak jos, iki šių metų pabaigos Lietuvos žemės ūkio banko gyvybės draudimo bendrovės nedidelis kolektyvas sieks užimti ne mažiau kaip 1 proc. šalies gyvybės draudimo rinkos.

Lietuvos žemės ūkio banko gyvybės draudimo bendrovė dabar siūlo klientams mišrųjį gyvybės draudimą, paskolų gavėjo gyvybės draudimą, draudimą nuo nelaimingų atsitikimų ir užsieniečių medicininės pagalbos Lietuvos Respublikoje išlaidų savanorišką draudimą.

Dar šį mėnesį bus pasiūlytas labiau specializuotas draudimas nuo nelaimingų atsitikimų. Rugpjūtį numatoma pasiūlyti kritinių ligų draudimą, šių metų pabaigoje - kitų metų pradžioje - studijų draudimą.

Draudimo rinka Rytų ir Centrinėje Europoje, taip pat Lietuvoje, sparčiai auga, todėl naujoji bendrovė tikisi rasti vietos savo veiklai. Už draudimo įmokas nustatoma pastovi palūkanų norma (apie 4 proc. per metus). A.Rudžinskytė akcentavo, jog turint galvoje įstatyme numatytas besidraudžiantiems asmenims mokesčių lengvatas draustis tikrai apsimoka, nes tai gera ilgalaikio taupymo forma (metinės palūkanos gali sudaryti apie 8 proc.); be to, nelaimės atveju - tai ir finansinė parama.

Lietuvos žemės ūkio banko gyvybės draudimo bendrovė - septintoji gyvybės draudimo kompanija Lietuvoje. Ji Ūkio ministerijoje įregistruota šių metų balandžio pabaigoje. Bendrovės įstatinis kapitalas sudaro 4 mln. Lt, nuosavas kapitalas - 4,9 mln. Lt.

Lietuvos žemės ūkio bankas dabar turi tris antrines kompanijas: be gyvybės draudimo yra ir negyvybės draudimo kompanija, taip pat lizingo bendrovė.

Pasak banko vyriausiojo finansininko Stanislovo Vaiciukevičiaus, tai leidžia banko klientams teikti visą "krepšelį" paslaugų vienoje vietoje. "Tarkim, žmogus mūsų banke ima paskolą būstui - kam jam eiti kažkur draustis ir gaišti laiką, jeigu tai gali padaryti ir mūsų įstaigoje", - samprotavo S.Vaiciukevičius. Jo teigimu, iš banko klientų nėra būtinai reikalaujama, kad jie draustųsi tik LŽŪB antrinėje įmonėje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją