"Rudenį vykdant su pagrindiniu Ūkio banko akcininku susijusių paskolų grąžinimo ir papildomo turto įkeitimo planų kontrolę iškilo būtinybė atlikti su Ūkio banko susijusių sandorių teisinę analizę, parengti įvertinti šių sandorių legitimumą, ypač tokiose jurisdikcijose kaip Rusija, Bosnija ir Hercegovina, Škotija ir panašiai. Būtent šioms specifinėms ir Lietuvos bankui neįprastoms teisinėms paslaugoms atlikti ir pasitelkti teisininkai. Lietuvos bankas vykdė dvi apklausas spalį ir gruodį, po kurių pagal mažiausios kainos kriterijų buvo pasirinkta advokatų kontora „Raidla, Lejins & Norcous“. Abiem atvejais teisines paslaugas siūlė ir kitos garsios Lietuvos advokatų kontoros, tačiau jų įkainiai buvo didesni", - dėsto Lietuvos bankas atsakyme DELFI.

A.Audickas televizijos laidoje pirmadienį sakė, kad dirbdamas su projektais „Raidla Lejins & Norcous“, domėjosi situacija Ūkio banke.

„Taip, aš kaip ir minėjau, mes turėjome įvairių projektų, tuo pat metu aš domėjausi šita (Ūkio banko - DELFI) situacija, kadangi mes žinojome, kad taip potencialiai gali būti“, - teigė A.Audickas.

A.Audickas sakė, jog po jo darbo ūkio viceministru, savaitę jis atostogavo, o po to pradėjo dirbti prie kitų projektų.

„Vienas iš jų, tai sakau, reikėjo pradėti domėtis šita situacija, nes jeigu potencialiai Lietuvos bankas būtų nusprendęs paskelbti Ūkio bankui moratoriumą, turėjome būti pasirengę“, - sakė A.Audickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)