Šįkart į kiemą įrieda ne klientai, o „Dalaudo“ savininkui padėti pasirengę didžiojo verslo atstovai: „Aprangos“ grupės generalinis direktorius Rimantas Perveneckas ir SEB banko prezidento pavaduotojas Virginijus Doveika.

„Darau tai, ko reikia žmonėms,“ – trumpai drūtai savo verslą garbiems svečiams pristato nestandartinių baldų gamintojams.

Tačiau per pastaruosius metus tris kartus sumenkusi bendrovės apyvarta, įmonę aplenkiantys dideli užsakymai verčia „Dalaudo“ savininką rimtai susimąstyti: ar verslą tęsti, ar atėjo laikas iš jo trauktis.

„Pats senau ir mažinau ir apimtis, ir darbus,“ – pripažįsta A. Gaidelis.

Verslauti pradėjęs prieš du dešimtmečius, A. Gaidelis išbandė ne vieną sritį. Jam teko ir Lenkijos turguose su lietuviškomis prekėmis pastovėti, ir baltarusiškus traktorius bei medieną vokiečiams pardavinėti. Vėliau nemažą pelną nešė kartu su partneriu iš Vokietijos įkurta transporto kompanija ir lentpjūvė, kol galiausiai vyras ėmėsi baldų gamybos.

Gerais laikais įmonės apyvarta viršijo milijoną, plušo tuzinas darbuotojų. Dabar darbų vos užtenka šešiems darbininkams.

„Daug ką išbandžiau, dideliu verslininku, matyt, nesu gimęs ir neišaugau, bet spyriojuosi,“ – saviironijos „Dalaudo“ savininkui netrūksta. Tačiau A. Gaidelis pripažįsta: verslo aplinka sparčiai keičiasi ir jam darosi vis sunkiau suspėti su permainomis.

Žengti koja kojan su laiku, ne tik pavyti, bet ir pranokti konkurentus, LRT televizijos ir SEB banko projekte „Lietuva gali“ dalyvaujančiam kraštiečiui padės iš Švenčionių kilęs ir didžiausiam Baltijos šalyje drabužių parduotuvių tinklui „Apranga“ vadovaujantis Rimantas Perveneckas bei SEB banko viceprezidentas Virginijus Doveika.

Verslumą regionuose skatinantis dokumentinių laidų ciklas „Lietuva gali“ antradieniais 21.55 val. per LRT televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)