Būdamas 25-erių jis jau buvo pradėjęs ne vieną verslą, tačiau ne kartą patyręs ir nesėkmių. Prekyba dekoratyvine akmens skalda tuo metu buvo naujausias jo kartu su draugu pradėtas įgyvendinti verslo sumanymas.

Nebijantys sunkaus darbo, siekiantys ne vien pelno, bet ir žinių – tokie bendrovę „DTZ group” konsultavusiems didžiojo verslo atstovams pasirodė esą Domantas su partneriu.

Tik ar jauniems verslininkams šį kartą užteks kantrybės ir užsispyrimo pradėjus nuo nulio iš lėto auginti savo verslą?

Strategiškai patogioje vietoje – pačiame Lietuvos vidury, Ukmergėje – įkurta bendrovė „DTZ group” verčiasi didmenine prekyba ir rinkoje prisistato „Granito gaminių“ prekės ženklu.

Įmonė granito, marmuro, bazalto akmenukus, skirtus aplinkai tvarkyti, atsiveža iš Lenkijos, Švedijos, Italijos, Didžiosios Britanijos. Ukmergėje suberia į patogią mažmeninei prekybai pakuotę ir išvežioja po parduotuves ar statybos įmones.

Norint išgyventi, reikia augti, tą supranta ir „DTZ group” vyrai. Jų planai ambicingi – didinti pardavimo apimtis Lietuvoje ir pradėti eksportą į kitas Baltijos šalis. Entuziazmo verslauti netrūksta, tačiau kaip plėsti veiklą, kai galimybės ribotos?

Konsultantai įžvelgė ne vieną jaunos kompanijos bėdą. Pirmiausia, pasigesta veiklos ir finansų planavimo.

Antra, verslas pernelyg priklausomas nuo sezono: vasarą pirkėjų gausu, tačiau žiemos šalčiai stingdo ir paklausą. Todėl siūlyta rasti veiklos, kuri užtikrintų pajamų srautą visus metus.
Keli mėnesiai bendrų pastangų ir permainos akivaizdžios.

Metų pradžioje bendrovėje dirbo tik du žmonės, rugsėjį – jau plušo penki.

Nuo metų pradžios prekybos taškų skaičius nuo dviejų išaugo iki 25. Galvodami apie veiklą žiemą, jaunieji verslininkai sukūrė interneto parduotuvę tepalas24.lt ir pradėjo prekybą automobiliams skirtomis prekėmis. Atrodytų, kad jaunuosius verslininkus lydi sėkmė.

„Mažai įmonei ir dvigubėti, ir trigubėti, ir šiaip sparčiai augti yra sveika, - įsitikinęs įmonę konsultavęs Ignas Staškevičius, „NDX energijos” valdybos pirmininkas. - Jeigu nedidelė įmonė nebeauga, tuomet reiškia kažkas yra negerai arba su pačia idėja, arba su partneryste, arba su darbo organizavimu. Aišku, kuomet kyla sprogstamasis augimas, tuomet iškyla įvairių rizikų, kaip jį suvaldyti, ar jis pamatuotas.”

Kaip D. Makauskui su partneriu sekasi valdyti augantį verslą? Kokius pasikeitimus didžiojo verslo atstovai išvys aplankę įmonę dabar, prabėgus porai metų po pirmojo susitikimo?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)