Ši komisija banko veiklą sustabdė lapkričio 21 dieną, žlugus pagrindiniam "Latvijas Krajbanka" akcininkui - Lietuvos bankui „Snoras“.

"KPMG Baltic" atstovai antradienį žurnalistams sakė, kad gauti keturi pasiūlymai atgaivinti banką, tačiau nė vienas jų kol kas negali būti svarstomas kaip visavertis planas. Pasak jų, toliau galima svarstyti du pateiktus pasiūlymus.

Sanavimo planas turi aiškiai numatyti, kaip bus užtikrintas pakankamas banko kapitalas ir jo likvidumas, teigė "KPMG Baltic" atstovai.

Jie neatskleidė galimų investuotojų, tačiau paminėjo, kad jie yra iš Šiaurės Europos ir Rytų.

"KPMG Baltic" korporatyvinių finansų direktorius Aivaras Jurčanas sako, kad į banką tektų investuoti ne mažiau kaip 170 mln. latų (840 mln. litų). Jo nuomone, galimybės atgaivinti "Krajbanka" yra 50-50.

Jei per savaitę administratoriui ir potencialiems investuotojams nepavyks susitarti dėl rimtų veiksmų plano, "KPMG Baltic" siūlys bankui taikyti bankroto procedūrą.

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisijos atstovė Agnesė Licitė sakė, kad administratoriui pripažinus, jog banko sanuoti neįmanoma, komisija taip pat siūlys jį pripažinti bankrutavusiu. Pasak jos, sprendimai bus priimti iki vasario 22 dienos.

2011 m. pabaigoje "Latvijas Krajbanka" finansiniai įsipareigojimai aktyvus viršijo 140 mln. latų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją