Jeigu kompozitorius per 14 dienų neįvykdys reikalavimo, jam gresia teismas, skelbta Latvijos televizijos programoje „Panorama“.

R. Paului minėtojo banko bankroto administratorius suskaičiavo 70 tūkst. latų (347 tūkst. Lt) kompensaciją už prarastą indėlį. Tačiau jau anksčiau jam buvo išmokėti 100 latų, kuriuos dabar muzikas privalo bankui grąžinti.

„Iš pradžių pamaniau, kad su manimi kažkas žaidžia. Po to, kai iš manęs tame banke pavogė pinigus (už ką reikia dėkoti mūsų valdžiai), paaiškėjo, jog aš pats „Krājbanka“ skolingas 100 latų. Laiške sakoma – jeigu negrąžinsiu pinigų, mane paduos į teismą ir pasodins į kalėjimą, Labai įdomu, o kiek metų skirs tiems, kurie iš manęs viską pavogė“, - teigia R. Paulas.

Bankrutavusiame Latvijos banke kompozitorius laikė visas savo santaupas – praktiškai milijoną eurų. Muzikas gavo pagal įstatymus jam priklausančią 70 tūkst. latų kompensaciją. Šansai atgauti likusius pinigus praktiškai lygūs nuliui.

„Aišku, galima pasijuokti, tačiau viskam yra ribos“, - teigia R. Paulas.

Priminsime, jog R. Paulas, Santa Anča ir dar du fiziniai asmenys, kurie neteko „Krājbanka“ banke laikytų pinigų, kreipėsi į Latvijos Konstitucinį teismą.

Anksčiau maestro naujienų agentūrai LETA sakė, jog „Krājbanka“ iš savo klientų tiesiog pavogė pinigus. Kompozitoriaus manymu, taip nutiko su Latvijos valdžios – Finansų ministerijos Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisijos – pritarimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)