74 nuosavybės objektai Lietuvoje, Estijoje, Rusijoje ir Prancūzijoje, kurių bendra vertė yra daugiau nei 334 mln. litų, yra valdomi bankroto administratoriaus. Londone administratoriaus žinion paimtos trys transporto priemonės, kurių bendra vertė yra 1 mln. litų. Bankroto administratorius saugo dar 102 kitas banko transporto priemones.

Bankroto administratoriaus veiklos pradžioje iš „Snoro“ mini bankų, filialų ir bankomatų buvo surinkta ir saugiai į Lietuvos banką pervežta apie 140 mln. litų vertės litų banknotų ir monetų, taip pat surinkta apie 55 mln. litų vertės 22 užsienio šalių valiutos banknotų ir monetų.

Didelė dalis pasigesto turto yra užsienio šalyse, todėl jam susigrąžinti bankroto administratorius bendradarbiauja su Austrijos, Kaimanų salų, Estijos, Prancūzijos, Latvijos, Liuksemburgo, Šveicarijos, D.Britanijos ir Ukrainos finansinėmis ir valstybės institucijomis.

Kaip antai, didelę dalį trūkstamo finansinio turto sudaranti 1,03 mlrd. litų suma yra Šveicarijoje registruotuose bankuose, kuriuose lėšos buvo naudotos ne bankui naudingiems tikslams.

Iš viso banko „Snoras“ bankroto administratoriaus komandoje Lietuvoje dirba 67 užsienio finansų, teisės, bankininkystės, turto vertinimo ekspertai ir 27 vietos specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją