„Indėlininkų sąrašai buvo tvarkyti visą savaitgalį ir dabar, panašu, kad yra visiškai sutvarkyti, bent jau tiek, kad būtų galima pradėti išmokėjimą. Manau, kad rytoj Finansų ministerija pradės pinigų pervedimą. O tai reiškia, kad fizinis lėšų grąžinimas galės prasidėti, ko gero, jau trečiadienį“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Gyventojams ir Vilniaus regiono įmonėms indėlius grąžina SEB bankas, su kuriuo sutartis jau pasirašyta, verslui – kiti Lietuvoje veikiantys bankai, priklausomai nuo regiono.

Penktas pagal turtą bankas „Snoras“ buvo nacionalizuotas lapkričio 16-ąją. Maždaug po savaitės, laikinajam administratoriui aptikus daugiau nei 3 mlrd. litų lėšų trūkumą, buvo paskelbta apie inicijuojamą banko bankrotą.

Buvę banko akcininkai Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas paskelbti įtariamaisiais, jie buvo sulaikyti ir paleisti už užstatą Londone. Valstybė turės išmokėti 4,1 mlrd. litų draustų indėlių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją