„Mano nuomone, skaičiai yra tikrai nedideli, kadangi tai nuo teorinės sumos sudaro apie 20 proc. Žinoma, reikia nepamiršti, kad ne visi lengvai prieina, yra eilės“, – DELFI sakė Lietuvos banko valdybos narys Vaidievutis Geralavičius.

Šį ketvirtadienį nuo ryto dirba 25 „Snoro“ skyriai visoje Lietuvoje, trečiadienį nuo 14 val. veikė trys skyriai.

Tik atvėrus banko skyrius, prie jų nusidriekė žmonių eilės.

„Man gaila ir liūdnai, kai tai matau (žmonių eiles prie bankų – DELFI). Galėčiau pasakyti labai aiškiai – žmonės, kuriems pinigų labai reikia, neturi kitos išeities. Bet žmonėms, kurie ima todėl, kad pinigai nedingtų, labai aiškiai noriu pasakyti, niekur nesibraukite, pinigai niekur nedings. Draudimas pinigus apmokės ne rytoj, tai gali trukti iki mėnesio, bet tikrai juos atgausite“, – kalbėjo V. Geralavičius.

Tiek banko skyriuje, tiek bankomate žmonės ir įmonės negali išsigryninti daugiau nei 500 Lt per dieną. Turintys terminuotus indėlius pirmiausiai raštu turi kreiptis dėl jų nutraukimo.

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos banko valdyba priims sprendimą, kaip toliau veiks nacionalizuotas bankas.

Sprendimą nacionalizuoti penktą pagal dydį banką Lietuvos Vyriausybė priėmė lapkričio 16 d., įvertinusi jo finansinę būklę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją