Skelbiamais duomenimis, 2011 metų gruodžio 7 dieną koreguotas „Snoro“ turtas siekė 3,9 mlrd. litų, tuo tarpu patvirtinti Indėlių ir investicijų draudimo kreditoriniai reikalavimai, kurie dar gali išaugti – 4,053 mln. litų.

Tai reiškia, kad daugiau nei 17 tūkst. neapdraustų kreditorių, pareiškusių 2,449 mlrd. litų vertės reikalavimų, turtą pardavus už koreguotame balanse nurodytas vertes liktų be nieko, nurodo asociacija.

Tikėtis bent dalies lėšų atgavimo būtų galima, jeigu „Snoro“ bankroto administratoriui pavyktų prisiteisti 492 mln. eurų, kurių reikalaujama iš buvusių „Snoro“ akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko (tikėtina, kad šie asmenys didelės vertės turto savo vardu neturi).

„Snoro“ bankroto administratoriaus teigimu, įvairus turtas, įrašytas „Snoro“ ataskaitose kaip banko nuosavybė, anksčiau buvo perleistas ar įkeistas už trečiųjų šalių paskolas, tačiau tokie sandoriai nebuvo užfiksuoti „Snoro“ ataskaitose. Tikėtis atgauti dalį lėšų būtų galima, jeigu pavyktų nuginčyti neteisėtus sandorius ir atgauti prarastą turtą.

Pagrindine „Snoro“ kreditorių viltimi lieka teisminiai procesai, kuriais siekiama pripažinti, kad privilegijuota Indėlių ir investicijų draudimo padėtis kreditorių sąraše – nepagrįsta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)