„Buvau labai nustebinta, kai po savaitgalio Ūkio banke vykusių sistemos atnaujinimo darbų šiandien negalėjau pasipildyti kaupiamojo indėlio. Paskambinusi į banką buvau informuota, kad visi kaupiamieji indėliai patapo terminuotais, nes nėra techninių galimybių juos perkelti į Šiaulių banką. Tačiau Šiaulių bankas siūlo kaupiamuosius indėlius, tad jis kaip ir turėtų galimybių perkelti Ūkio banko klientų kaupiamuosius indėlius, bet padarė juos terminuotais ir pasakė, kad jų papildyti bus neįmanoma“, - dėsto skaitytoja Dalia (vardas ir pavardė DELFI žinomi).

Skaitytoja piktinasi, kad keisčiausia, jog ji negavo įspėjimų ar pranešimų, kad indėliai taps terminuotais, esą ir dabar elektroninėje bankininkystėje prie jų parašyta „kaupiamieji“, tačiau nebėra mygtuko, kurį paspaudus jį buvo galima papildyti.

„Naujų pinigų priėmimas iš indėlininkų pagal Kaupiamųjų indėlių ar panašias sutartis, galiojusias Ūkio banke iki draudiminio įvykio, t.y. Ūkio banko nemokumo paskelbimo, nenumatytas“, - paaiškina Šiaulių banko Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorė Daiva Grikšienė.

Ji sako, jog Šiaulių bankas nėra įsipareigojęs priimti papildomas lėšas iš indėlininkų Ūkio banko sutartyse buvusiomis sąlygomis. Norint papildyti Kaupiamojo indėlio sąskaitą po 2013 m. kovo 3 dienos, t.y. kai dalis Ūkio banko įsipareigojimų atiteko Šiaulių bankui, reikia sudaryti naują tokio indėlio sutartį.

„Šiaulių bankas iš indėlininkų lėšas priima pagal naujas indėlių sutartis, taikant šiuo metu Šiaulių banke nustatytas indėlių sąlygas“, - dėsto D. Grikšienė.

Šiaulių bankas paaiškina, jog šiuo metu dar yra tikslinamas galutinis sąrašas indėlininkų, kurie pagal sutartį iš Ūkio banko yra perkeliami administruoti į Šiaulių banką, o kurie turi likti Ūkio banke.

„Daugiau informacijos galėsime pateikti, kai bus galutinai baigtas indėlininkų sąrašų tikslinimas“, - sako ji.

Pagal Bankų įstatymą Šiaulių bankas iš Ūkio banko perėmė dalį Ūkio banko turto ir įsipareigojimus indėlininkams, kurie neviršijo 100 tūkst. eurų (345,28 tūkst. Lt) sumos vienam indėlininkui.

Vasarį Ūkio bankui buvo paskelbtas moratoriumas, banką nuspręsta padalinti į gerąjį ir blogąjį banką. Gerojo banko turtą, kartu su įmone „Ūkio banko lizingas”, perėmė Šiaulių bankas, o valstybei teks skolintis iki 800 mln. Lt, nes tiek “Indėlių ir investicijų draudimo fondas“ turės primokėti Šiaulių bankui – gerojo turto Ūkio banke nepakanka.
Skelbta, kad blogajame banke didžioji dalis likusio turto – rizikingos paskolos ir turtas, siejamas su V.Romanovu.

Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime nurodoma, kad valstybės „Indėlių ir investicijų draudimo fondui“ perskolintų lėšų metinė palūkanų norma – 2,801 proc., ją bus privalu grąžinti iki 2019 m. vasario 1 d.

DELFI primena, kad V. Romanovas valdė 64,92 proc. banko Ūkio bankas akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)