65 proc. (arba 2,5 mln. Lt ) visų draudimo kompensacijų pagal ne gyvybės draudimo sutartis buvo išmokėta transporto priemonių draudimo sutartis sudariusiems draudėjams, kurių transporto priemonės buvo pavogtos arba sugadintos autoįvykiuose.

16,9 proc. apsidraudusiųjų buvo išmokėta virš 654.408,- litų dėl eismo metu draudėjų padarytos žalos tretiesiems asmenims (vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas). Bendrai paskaičiavus automobilių savininkams ir vairuotojams išmokėta keturi penktadaliai (81,9 proc.) visų pagal ne gyvybės draudimo sutartis išmokėtų kompensacijų.

2001 metų gruodžio mėnesį buvo gauti 759 pranešimai iš apsidraudusiųjų gyvybės draudimu ar jų artimųjų. Dėl apdraustųjų mirties buvo išmokėta 110.708,67 Lt draudimo kompensacijų, dėl įvairių pakenkimų sveikatai (traumų, kritinių ligų ir kt.) - 318.864,63 Lt.

Iš viso "Lietuvos draudimo" grupė gruodžio mėnesį gavo 5350 pranešimus apie įvykius. Vidutiniškai per vieną darbo dieną buvo kreiptasi beveik 300 kartų, kas sudaro virš 37 pranešimų kas valandą arba vieną pranešimą kas 1-2 darbo minutes. Vidutinė vienos darbo dienos draudimo išmoka gruodžio mėnesį sudarė 444.162,27 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją