Gedulas skelbiamas palaikant kaimyninę Latviją, BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Toks sprendimas priimtas penktadienį skubiai sušauktame Ministrų kabineto posėdyje.

Nuo 7 iki 22 valandos prie, virš ar ant valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, taip pat gyvenamųjų namų turės būti iškelta Lietuvos valstybės vėliava su gedulo ženklu.

Ketvirtadienį Rygoje įgriuvo prekybos centro stogas ir kitos konstrukcijos. Naujausiomis žiniomis per įvykį žuvo 54 žmonės.

Vilniuje - solidarumo akcija su Latvija

Vyriausybei sekmadienį Lietuvoje paskelbus gedulą dėl tragedijos kaimyninėje Latvijoje, prie Latvijos ambasados Vilniuje rengiama solidarumo akcija.

Jos metu tautiečiai kviečiami pareikšti užuojautą ir paramą dėl tragiškų ketvirtadienio įvykių Rygoje, kuomet sugriuvus prekybos centro stogui žuvo per 50 žmonių, daug buvo sužeista.

Per akciją, kuri prasidės vidurdienį, bus uždegamos žvakelės, padedami gėlių žiedai.

Po šeštadienį apie 18 val. įvykusios trečiosios griūties prekybos centre "Maxima" Latvijos sostinėje Rygoje nuspręsta sustabdyti gelbėjimo darbus iki sekmadienio ryto.

Trečiosios griūties metu pastate dirbo apie 150 gelbėtojų, niekas iš jų nenukentėjo. Toje vietoje, kur įvyko griūtis, žmonės nedirbo. Po konsultacijų su ekspertais nuspręsta darbus laikinai sustabdyti, nes likusios konstrukcijos pavojingai deformavosi.

Naujausiais duomenimis, parduotuvės "Maxima" griuvėsiuose žuvo 54 žmonės. Per gelbėjimo darbus žuvo trys ugniagesiai. Šeštadienio vakarą dingusiųjų be žinios skaičius sumažėjo iki septynių.

Nelaimės metu parduotuvėje buvo 30 "Maxima" darbuotojų.

Incidentas prekybos centre įvyko ketvirtadienio vakare. Iš pradžių sugriuvo viena iš pastato sienų ir įgriuvo stogas. Vėliau, kai teritorijoje jau dirbo gelbėtojai, griuvo dar viena siena. Įgriuvos plotas - apie 500 kvadratinių metrų.

Manoma, kad stogas galėjo įgriūti dėl ant stogo buvusios dirvos svorio po stipraus lietaus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)