„Man kilo daug klausimų dėl valstybės pinigų apsaugos. Čia, matyt, reikės tuos klausimus spręsti ir plačiau įstatymų keitime. Valstybės pinigai niekaip neapsaugoti ir pasirodo niekam nerūpi, kad būtų apsaugoti“, - piktinosi Seimo narys.

Pasak jo, Ūkio banke yra apie 150 mln. Lt valstybės valdomų įmonių turto.

„Snoro” banke taip pat, dabar jau bijau pasakyti, kiek nukeliavo valstybės valdomų turtų ir čia [..] šitą netvarką reikia tvarkyti ir mes spręsime ką toliau daryti, pasižiūrėsime su Europos teise“, - kalbėjo parlamentaras.

B. Bradauskas teigė, kad stojant į Europos Sąjungą galiojo apribojimas, kad banke vienas akcininkas galėjo turėti ne daugiau kaip 15 proc. akcijų.

„Tai dabar kiek nori, pasirodo, ir vienas žmogus gali valdyti banką. Tai kai vienas žmogus valdo banką, tai ir atsiduria to žmogaus įvairiose „ofšorinėse“ įmonėse ir pinigai, kreditai nepamatuoti, be užstatų arba užstatai neatitinka to turto vertės, kokia parodyta“, - piktinosi komiteto pirmininkas.

Pasiteiravus, kuriuo keliu eina Ūkio banko istorija, B. Bradauskas teigė, kad bus svarstomi visi variantai.

„Manyčiau, kad galimas ir toks variantas, kaip nacionalizavimas ir įsteigimas valstybės banko, ką mes jau seniai ir kalbam. Ir tikrai tai būtų didelė nauda. Tada būtų apsaugoti ir valstybės pinigai, apsaugoti ir indėlininkų pinigai, - nuomonę išsakė parlamentaras. - Šita situacija parodo, kad mes (valstybė – DELFI) turime valdyti kažkiek valstybės pinigus. Dabar jie absoliučiai neapsaugoti. Negalime būti visiškai priklausomi nuo užsienio bankų“.

Primename, kad Ūkio banko valdymas buvo perimtas vasario 12 d., paskiriant laikinąjį banko administratorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)