„Šitie klausimai (nacionalizavimo - BNS) nėra svarstomi. Dabar turi laikinasis administratorius paruošti visą medžiagą ir pateikti Lietuvos banko valdybai, ir tikiuosi, po to duotos informacijos ir išsamios analizės, bus priimtas sprendimas. Toliau bus svarstoma dėl Ūkio banko perdavimo kitam bankui, ar, kaip jūs sakote, nacionalizavimo, ar kitų priemonių“, - trečiadienį radijui „Laisvoji banga“ sakė A.Butkevičius.

Jis teigė, kad bent artimiausiu metu grėsmių dėl kitų bankų nėra.

„Tikrai tokios baimės nėra ir manau kad artimiausiu metu nebus. Aišku, niekas negali prognozuoti tolimą ateitį, bet šiuo metu tikrai tokių pavojų ir grėsmių nebus“, - tvirtino A.Butkevičius.

Jis taip pat sakė, kad Ūkio banko veiklos apribojimas jam nebuvo staigmena. Anot premjero, veiksmų prieš banką ketinta imtis vėliau, tačiau jo akcininko Vladimiro Romanovo pasisakymai viešojoje erdvėje privertė veikti greičiau.

„Aišku, staigmena nebuvo, bet norėjosi sutvarkyti kai kuriuos finansinius dalykus, pavyzdžiui, dėl tam tikro turto dalies apskaitymo banko balanse. Bet priimti šitą sprendimą paskatino paskutiniu metu pono Romanovo padaryti tam tikri pareiškimai“, - aiškino premjeras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)