„Tai – pats tikriausias ralis ant žvyro su galu varomais automobiliais. Čia tegul žvaigždės parodo, kas yra kas, kas iš jų iš tikrųjų gali vairuoti“, - aistras prieš varžybas kurstė laidos „Autopilotas“ vedėjas Ramūnas Fetingis, žvelgdamas į tris visiškai vienodus „BMW 325“ automobilius, kurių galingumas – 200 arklio galių.

Savo galimybės ralio trasoje tikrinosi Lietuvos muzikos žvaigždės – Linas Adomaitis ir Simona Jakubėnaitė, Stano iš grupės „Delfinai“, Beata iš grupės „Funky“, dainininkės Vilija Matačiūnaitė ir Asta Pilypaitė, šiuo metu žurnalisto duonos ragaujanti hitu tapusios dainos „Laisvė“ atlikėja Eurika Masytė, dainininkas Alanas Chošnau su drauge Aida Žiliūte.

Kačerginės trasoje susirinkę žiūrovai turėjo galimybę pamatyti, kaip „Nemuno žiedo“ trasoje kaunasi du žinomi broliai-muzikantai Donatas-Dūnis ir Vaidotas Baumilos, buvę grupės „Naktinės personos“ nariai, po daugelio metų vėl susitikę ralio trasoje – Aras Vėberis ir Alanas Chošnau.

Kartu su muzikantais varžėsi ir BTV žvaigždynas: laidos „Šeštadienio rytas“ vedėja Asta Stašaitytė, laidos „Namų darbai“ vedėjas Linas Laucius, laidos „Uogos. Žinios. Orai“ vedėja Olga ir žinomiausias Lietuvos žvejys Paulius Korsakas (“Vienam gale kablys”).

Pirmajame etape varžėsi 16 dalyvių, kurie buvo suskirstyti į dvi grupes – vyrų ir moterų. Burtų keliu išaiškėjo, kas prieš ką kovos – moterys lenktyniavo su moterimis, o vyrai – su vyrais. Moterų grupėje nugalėjo Vilija Matačiūnaitė, Beata iš „Funky“, Simona Jakubėnaitė ir Asta Pilypaitė, tarp vyrų – Donatas ir Vaidotas Baumilos, Linas Laucius ir Aras Vėberis.

„Super! Instruktorius sakė, kad beveik be klaidų pravažiavau. Kadangi pirmą kartą dalyvauju tokiose varžybose, tai instruktorius labai padėjo. Laimėjau, vau!“, - pergale džiaugėsi Dūnis. Nuo brolio neatsiliko ir Vaidas, kuris po nelabai sėkmingų bandomųjų važiavimų lenktyniaudamas su Stano finišą pasiekė pirmas.

Tarp autsaiderių šį kartą likusi greičio mėgėja A. Žiliūtė dėl pralaimėjimo nesigraužė: „Kadangi finišo nepasiekiau, tai ir nėra ko graužtis, jeigu jį būčiau pasiekusi antra, gal tada ir būtų nesmagu“. Alano draugės vairuojamas automobilis išlėkė iš trasos, užgeso ir nebeužsivedė. Prakiurusiu radiatoriumi, tačiau sėkmingai finišą pasiekė V. Matačiūnaitė.

Visus dalyvius prieš važiavimą ir jo metu instruktavo patyrę ralio meistrai – Europos kroso ir ralio čempionas Aurelijus Simaška bei vienas labiausiai patyrusių lenktynių šturmanų Lietuvoje Audrius Šošas. Didžiausią įspūdį jiems paliko Aro Vėberio ir Lino Lauciaus pademonstruoti vairavimo įgūdžiai, o emocingiausiu ir racionaliausiu važiavimu tarp moterų, anot lenktynininkų, išsiskyrė Asta Pilypaitė.

Spalio mėnesį vyksiančio „Autopiloto“ žvaigždžių ralio etapo metu paaiškės pusfinalio ir finalo dalyviai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)