Kur apsipirkinėja Lietuvos žvaigždės

„To negalima daryti Lietuvoje, nes čia yra spekuliantų sugalvotos kainos“, - savo griežtą nuomonę apie apsipirkinėjimą dėstė Pramogų pasaulio banginis Jogaila Morkūnas. Anot jo, apsipirkti galima bet kuriame padoriame Europos mieste, išskyrus Londoną (Londonas, pasak J. Morkūno, „iš principo yra baisus miestas“), o smagiausia tai daryti - Niujorke. Porą kartų per metus nuvažiavęs į Niujorką J. Morkūnas stengiasi bent dieną ar dvi skirti pasivaikščiojimui po parduotuves.

Seksualiosios merginų grupės „Yva“ vokalistė Natalija Ivanova, apsipirkinėjanti bent kartą per savaitę, neslėpė, jog kartais „visokių nerealių dalykų“ nusiperka Vilniuje esančiame Gariūnų turguje. Pasak dainininkės, ten ji randa įvairiausių originalių batelių, kurių „kainos - nuo 500 Lt tik prasideda“. N. Ivanova pastebėjo, kad kai kurios Lietuvos žvaigždės taip pat nevengia ten apsipirkti, o vėliau sakosi Gariūnuose pirktus batus įsigijusios užsienyje.

„Apsipirkinėjimas man yra vaikystės trauma“, - prisipažino grupės „Delfinai“ lyderis Stano. Būdamas mažas jis su mama nuolat vaikščiodavo po parduotuves ir tai dainininkui baisiai nusibosdavo, todėl dabar atėjęs į rūbų parduotuvę Stano išsirenka gražią pardavėją ir jos padedamas greitai apsiperka.

Dainininkas Stano teigė, kad jei būtų įmanoma, jis vaikščiotų nuogas. „Rūbai yra labai trukdantis ir nepatogus dalykas, gadinantis gyvenimą“, - juokavo atlikėjas. Vis dėl to dainininkas neslėpė, jog rūpinasi savo išvaizda, o labiausiai jam patiko apsipirkinėti, kuomet „Delfinų“ rėmėjai buvo „Aprangos galerijos“ parduotuvių tinklas. „Aš ten dažnai vaikščiojau ir ėmiau viską, ko norėjau“, - džiaugėsi Stano.

„Kai jaučiu, kad trūksta rūbų, tada ir einu apsipirkti“, - sakė charizmatiškasis grupės „Inculto“ lyderis Jurgis Didžiulis. Dainininkas neslėpė, jog Lietuvoje jam patinka dėvėtų drabužių parduotuvės, o nuvykęs į užsienį netingi pasivaikščioti po parduotuves ir įsigyti originalių drabužių.

Naujojo realybės šou „Grožio fabrikas“ vedėjai Agnei Martinaitienei patinka apsipirkinėti, ypač pirkti gražius daiktus, tik ji tai daro labai greitai, nes nemėgsta ilgai gastroliuoti po parduotuves. „Smagu apsipirkinėti, kai yra kokia nors proga, pavyzdžiui, ketvirtadienį aš eisiu apsipirkti, nes man nuims gipsą“, - džiaugėsi A. Martinaitienė.

„Esu priekabi pirkėja ir nemėgstu pirkti daikto, kurio nedėvėsiu. Perku drabužį tik tada, kai žinau, kas yra kitose parduotuvėse, kuriose dažniausiai apsiperku. Taip darau todėl, kad nusipirkus daiktą nenutiktų taip, jog kito labiau norėjau, todėl užsienyje man apsipirkti sunku, nes niekaip negaliu išsirinkti, o kai išsirenku, vis ne tą, arba nieko nenusiperku“, - guodėsi pašnekovė.

Televizijos laidos „Nomeda“ vedėja Nomeda Marčėnaitė teigė, jog drabužių pirkimas jai prilygsta katastrofai. „Aš jaučiuosi stora, baisi, negraži, o pardavėjos, įsitikinusios, kad esu labai liekna, atneša man kokiais trimis dydžiais per mažus rūbus“, - pasakojo laidos vedėja. Apsipirkinėjimas N. Marčėnaitei teikia malonumą tik tada, kai ji būdama užsienyje randa tokį drabužį, kuris yra originalus ir jai tinka.

Dainininkė Liveta Kazlauskienė pasakojo, jog dažniausiai apsipirkti važiuoja į Vokietijoje esantį prekybos centrą, kuriame „visos parduotuvės po vienu stogu“. Pašnekovė neslėpė, jog mėgsta pasižvalgyti ir po Lietuvoje esančias parduotuves, tačiau „250 Lt už sijoną (vienoje originalių drabužių parduotuvėje) ji tikrai nemokėtų“, nes daugelis prekių neatitinka jų kainos ir kokybės santykio.

„Apsipirkus pagalvoju, kad kokiems trims metams, bet po tų trijų metų pas mus ta mada tik ateina“, - savo įspūdžiais dalijosi L. Kazlauskienė. Vaikystėje augusi nepritekliuje ir svajojusi turėti dailius rūbelius, dainininkė džiaugiasi, jog dabar gali sau leisti nusipirkti tai, ko nori.

„Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas savo garderobą atnaujina porą kartų per mėnesį, dažniausiai su žmona Vilma apsipirkinėja Lietuvoje.

Šuo verslo atstovas Rimas Šapauskas sakė, jog apsipirkinėti jam yra ir būtinybė, ir malonumas, nes kiekvienam kokio nors daikto pirkimas yra savotiška dovana. TV žvaigždė savo garderobą atnaujina apsipirkdamas Lietuvos bei užsienio parduotuvėse, tik, pašnekovo manymu, svetur didesnis pasirinkimas.

Solidžiausios sumos, išleistos pirkiniams

A. Martinaitienė drabužius stengiasi pirkti nei labai pigius, nei labai brangius, bet visko pasitaiko. Kalbėdama apie garsių mados namų drabužius buvusi „gelbėtoja“ neslėpė, jog jai yra svarbu drabužio ar aksesuaro prekinis ženklas.

Vienas brangiausių A. Martinaitienės pirkinių – „Escada“ mados namų batai, kainavę 2200 Lt. „Jei daiktas brangus, aš jo neperku. Perku tą, kuris vertas savo kainos“, - nuomonę apie brangius pirkinius dėstė pašnekovė. Anot A. Martinaitienės, batai yra toks dalykas, už kurį, esant galimybei, nepagailėtų ir 10 000 eurų.

„Pas mane iš batų košę galima virti“, - juokavo žavioji N. Ivanova. Dainininkė atviravo, jog batai yra viena didžiausių jos aistrų, o įvairiausių batų porų turi „nesuskaičiuojamą galybę“. Prie kiekvieno drabužio dainininkė derina vis kitą batelių ar basučių porą.

Pirkiniams pinigų negailinti N. Ivanova atviravo, jog kartais daug pinigų išleidžia daiktams, kurių paskui net neužsideda. „Kartą nusipirkau apatinius, kurie kainavo apie 500 litų ir nei karto jų neužsidėjau, nes nebuvo progos“, - šypsojosi pašnekovė.

J. Morkūnas mano, kad brangiausias vyro drabužis bei aksesuaras yra kostiumas ir batai. Brangiausius batus vienam sezonui šou verslo atstovas J. Morkūnas yra įsigijęs už 600 eurų, o kostiumą už 1200 svarų.

„O tai kur tuos pinigus dėti?“, - paklausė J. Morkūnas pasiteiravus, ar negaili pinigų, kuriuos išleidžia įvairiausiems drabužiams bei aksesuarams. Pašnekovo manymu, apranga yra tokia pat svarbi investicija darbui kaip, tarkim, automobilis, kuris turi atsipirkti su kaupu. „Negyveni vardan maisto ar „šmutkių“, dėl „tūsų“ gyveni, nes tai smagiausiais gyvenime užsiėmimas“, - savo gyvenimo prioritetus dėstė J. Morkūnas.

Paklausus, kokiam pirkiniui Stano išleido daugiausia pinigų, dainininkas pajuokavo: „butui centre“. Brangiausias Stano įsigytas drabužis buvo vieno garsiausių pasaulio dizainerių marškinėliai, kainavę 500 Lt, bei „Emporio Armani" diržas, kainavęs 400 Lt.

„Brangiai apsipirkti nemėgstu, nes pastebėjau, jog brangūs, garsių dizainerių drabužiai nėra jau tokie kokybiški. Kartą nusipirkau D&G (Domenico Dolce ir Stefano Gabbana) džinsus ir jie buvo visiškas „gaidys“, nes labai greitai suplyšo“, - savo patirtimi dalinosi J. Didžiulis. Pasak dainininko, „kokybiškas daiktas kainuoja kokybiškus pinigus“, tačiau pirkti marškinėlius, kurie kainuoja 300 Lt vien dėl vardo – neverta.

Vienas brangiausių pirkinių, kurį L. Kazlauskienė nusipirko be jokios ypatingos progos, buvo auksinė grandinėlė ant rankos, kainavusi 1500 Lt. Prieš keletą metų įsigytas papuošalas visiems patiko, todėl išleistų pinigų dainininkei nebuvo gaila. Tačiau dabar L. Kazlauskienė labiau mėgsta keliauti nei leisti pinigus įvairiems pirkiniams. „Aš daug ką namuose sutikčiau atiduoti mainais į kelionę“, - atviravo L. Kazlauskienė, labai mėgstanti keliauti, tačiau vis neturinti tam laiko.

Krepšininkas R. Javtokas sakė negailintis pinigų tam, kad atrodytų gerai. Pašnekovo manymu, jei nori kažką turėti, turi sumokėti. Krepšininkas neslėpė, kad prekės ženklas jam svarbus ir dėvėti garsių dizainerių drabužius jam yra malonu. „Geriau turėti vieną gerą nei 10 prastų“, - samprotavo krepšininkas. R. Javtokas neslėpė, jog kartais sau leidžia ir paišlaidauti. Graikijoje krepšininkas už solidžią sumą įsigijo laikrodį, tačiau tikslios kainos įvardyti nenorėjo.

Kaip žvaigždės rūpinasi savo išvaizda

„Kai išeinu į gatvę, visada susitvarkau ir pasidažau, kad žmonės šoko negautų mane rytinę pamatę“, - juokavo L. Kazlauskienė, kaskart prieš išeidama iš namų bent 20 minučių skirianti savo išvaizdai. Netgi važiuodama iškylauti dainininkė visuomet pasigražina. L. Kazlauskienė sakė, jog taip stengiasi vien todėl, kad yra žinoma asmenybė. „Jei manęs nepažinotų, vaikščiočiau kaip ragana“, - juokavo dainininkė.

L. Kazlauskienė prisipažino, jog yra konservatyvių pažiūrų ir dažnai nesikeičia. „Buvau pripratusi 10 metų plaukus pintis į kasą, o dabar jau 2 metus vaikštau palaidais plaukais, - pasakojo dainininkė. - Jei kirpsiu kada plaukus, tai tik plikai ir bus visiems staigmena, nes jau žiauriai jie man įkyrėjo, - savo planus kardinaliai pakeisti išvaizdą atskleidė L. Kazlauskienė.

Krepšininkas R. Javtokas nėra abejingas tam, kaip jis atrodo, tačiau daug laiko savo išvaizdai neskiria. „Man užtenka pusvalandžio atsikelti, užkąsti ir išvažiuoti. Aš greitas“, - R. Javtokas sakė daug laiko negaištąs prie veidrodžio.

„Galbūt kartais ir per daug dėmesio skiriu savo išvaizdai, bet man tai yra gražu, man patinka stilingi žmonės“, - neslėpė N. Marčėnaitė. Pašnekovė sakė, jog leisti pinigus smulkmenom, kurių jai iš tiesų nereikia, visada gaila, bet įsigyti originalų drabužį, kuris nemažai kainuoja, nors atrodo įspūdingai, N. Marčėnaitė pinigų negaili. „Ką gyvenime moku, tai leisti pinigus, ir tai darau negailėdama, nes kartais labai sunku susiturėti“, - sakė pašnekovė.

Dainininkas Stano pabrėžė, kad niekada neitų į gatvę su drabužiais, kuriuos vilki scenoje. „Man patinka vaikščioti nuogam. Taip pat man patinka viskas, kas yra patogu, bet ne pigu (ne finansine prasme)“, - neslėpė dainininkas.

R. Šapauskas savo išvaizdai skiria nemažai dėmesio ir negalėtų bet kaip atrodydamas pasirodyti gatvėje. Paklausus, ar galėtų gatvėje pasirodyti apsirengęs savo darbiniais drabužiais, R. Šapauskas sakė, kad išėjęs į miestą apsirengęs Budulio kostiumu, nieko nenustebintų. „Buvau kartą išėjęs su Budulio kostiumu, buvau eilinis gatvės „budulis“, jausmas – visai nieko“, - juokavo R. Šapauskas.

„Savo aprangą vertinu puikiai, 10 balų“, - nesikuklino pašnekovė. A. Martinaitienė sakė, jog rūpinasi savo išvaizda, ypač jei eina į viešą renginį ar kokį vakarėlį. Naujojo realybės šou vedėja neslėpė, jog dažnai keičia savo išvaizdą ir tas jai patinka. „Per praėjusius metus sugebėjau 8 kartus pakeisti savo plaukų spalvą, tai turbūt dažnai keičiuosi“, - šypsojosi pašnekovė.

„Spinta nėra labai tuščia, o dėmesys išvaizdai yra logiškas ir normalus, bet ne liguistai perdėtas. To paties kostiumo ar marškinėlių dvi dienas iš eilės kažkaip nedera dėvėti, nebent namo negrįžtum“, - juokavo J. Morkūnas.

J. Morkūno manymu, išvaizda yra labai svarbu, nes ji atspindi žmogaus socialinę padėtį, jo vietą visuomenėje. „Gali rengtis ir „Humanos“ rūbais, bet tada žmonės, su kuriais dirbi, pradės su tavimi nebesiskaityti. Apskritai vardas nėra taip svarbu, svarbiausia – kaip jautiesi su tuo rūbu, kaip jis atrodo, kiek jis originalus“, - savo mintimis dalinosi pašnekovas.

„Inculto“ lyderis J. Didžiulis atviravo, kad kartais norisi pasipuošti, bet dažniausia tai daryti tingi ir rengiasi taip, kaip jam patogu. „Scena man yra teatras, o gatvėje niekada nebandau išsiryškinti“, - sakė dainininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją