Nesklandumai dėl noro parduoti

Keliuose interneto skelbimų portaluose įdėjau skirtingų prekių skelbimus. Siūliau įsigyti liekninamųjų tablečių, vos kartą naudotą vibratorių ir intymiems žaidimams skirtą lėlę, kelis stiklainius marinuotų agurkų (naminiai, skanūs, pirštelius apsilaižytumėte!), naudotą mobilųjį telefoną bei dėvėtas moteriškas kelnaites, dovanojau maišą vaikiškų drabužėlių ir siūliau padavėjos darbą sostinėje.

Su pirmaisiais nesklandumais susidūriau vos po 5 minučių. Skelbimų portalų administratoriai pašalino mano skelbimus, kuriuose siūliau nusipirkti naudotą vibratorių ir guminę moterį! Skelbimą pašalinus iš vieno portalo, jį dėjau į kitą, istorija kartojosi. Tiesa, dėvėtomis kelnaitėmis administratoriai leido prekiauti!

(Ne)žlugęs eksperimentas

Beveik savaitę mano mobilusis tylėjo, o į elektroninio pašto dėžutę neplūdo laiškai, nors taip tikėjausi. Buvau beveik nuleidusi rankas, tačiau pradėto darbo negalima mesti. Kantrybė – dorybė ir tai pasiteisino! Maždaug po savaitės prasidėjo visi linksmumai.

Nepaklausios ir paklausios prekės

Mažiausiai dėmesio sulaukė marinuoti mamos agurkėliai (o juos siūliau įsigyti vos už 5 litus!) ir liekninamosios tabletės. (Merginos, tikrai nenorite stebuklingai sulieknėti?) Dovanojamais vaikiškais drabužėliais (berniukui iki 2 metukų) domėjosi tik viena moteris... O skelbime pažadėjau net atvežti iki namų... Deja...

Viena paklausiausių prekių – naudotas mobilusis telefonas „Samsung Galaxy S3“. Skelbime rašiau, kad telefonas naudotas, tačiau dar likusi vieneriųų metų garantija. Telefonas nedaužtas, pilnos komplektacijos. O ir kaina patraukli – vos 400 litų. Sulaukiau begalės skambučių ir žinučių!

Tiesa, jei pasiryžote ką nors parduoti internete, nusiteikite trukdymui bet kuriuo paros metu. Susidomėjusieji preke skambino ir ankstyvais sekmadienio rytais (bent jau man 8 val. ryto sekmadienį – kiek ankstoka), ir vėlyvais šeštadienio vakarais (tik vienas žmogus, rašęs žinutę po 22 valandos vakaro, mandagiai atsiprašė, kad trukdo taip vėlai). Atsiprašau susidomėjusiųjų, visiems kartojau, kad telefonas jau parduotas. Deja!

Aukso gysla

Linksmiausia eksperimento dalis prasidėjo tada, kai nežinia iš kur ėmė daugėti vaikinų, susidomėjusių naudotais apatiniais. Skelbime rašiau, kad apatiniai dėvėti pusantros paros, rožiniai arba balti. Pagal pageidavimą galima užsakyti ir kitokių spalvų ar modelio. Kaina – tik 10 litų už vienas kelnaites.

Pirmieji klientai pažėrė priekaištų: kodėl apatiniai dėvėti tik pusantros paros? „Juk nesijaus jokio kvapo, ar negali ilgiau?“ – laiške man rašė vyras X...

Vėliau sulaukiau ir kitokių pageidavimų: „O gal parduodi avėtas pėdkelnes arba batus? Bateliai gali būti ir aukštakulniai, ir balerinos, svarbu, kad būtų su kvapu. Jei gali, atsiųsk batelių, kuriuos gali parduoti, nuotrauką ir nurodyk, kurie ilgiausiai avėti.“ Perskaičiusi laišką atsilošiau ir aiktelėjau. Buvau šokiruota.

Dar vienas vaikinas ieškojo prišlapintų kelnaičių... Vyrai rašė prašydami nuogo kūno nuotraukų (už papildomus pinigus, aišku!) ir net domėdamiesi, ar neteikiu sekso telefonu paslaugų. (Vyrai, skaitydami skelbimą „parduodu dėvėtas apatines kelnaites“, gerokai išlaisvino savo fantaziją!). Tikra aukso gysla – idėjų naujam verslui (veiklai) apstu!

Nuvilti klientai

Buvau apsimetėlė pardavėja, tad nei mobiliojo telefono, nei apatinių kelnaičių niekam nepardaviau. Skelbimai ištrinti, o klientai nuvilti, bet smalsumas patenkintas!

Žurnalistės Kristinos eksperimento tęsinys – žurnale MIESTE.lt arba čia.