„Jis sėkmingai stiprėja, sveiksta. Šiandien Giedrių perkels iš intensyvios terapijos skyriaus į paprastą palatą. Lankymas buvo galimas ir ten, tačiau, žinoma, dabar bus paprasčiau jį aplankyti. O po savaitės jį planuojama perkelti į reabilitaciją“, – džiaugsmo neslėpė G. Drukteinio žmona Rima, pasakodama apie esamą vyro būklę.

„Viskas su laiku atsistato. Giedrius neprarado humoro jausmo. Jis kalba, prisimena, vaikšto. Tiesa, vaikšto jis tik šiek tiek, nes tai dar turi būti ribojama“, – paaiškino ji.

Pasiteiravus, kaip į nelaimingą įvykį reaguoja pats Giedrius, Rima sako, kad kol kas šį bei kitus pastarosios savaitės įvykius vyras prisimena gana sunkiai. Nepaisant to, apie tai jis jau spėjo pasiskaityti žiniasklaidoje.

„Jis mažiausiai atsimena būtent tą atvejį, jis taip pat neprisimena praėjusios savaitės ir kitų ankstesnių įvykių, bet jau spėjo apie tai pasiskaityti, nes buvo nemažai parašyta.

Kadangi situacija nebloga, tokius straipsnius jis priima gana neblogai, nesigąsdina. Aišku, jam šiek tiek sunku įsivaizduoti, kad situacija buvo tokia sudėtinga, juo labiau, kai jis jos neprisimena. Jis jau norėtų greitu metu kibti į darbus, tačiau dabar pagrindinis tikslas yra pasiilsėti ir atsigauti“, – DELFI pasakojo moteris.

Pašnekovė neslepia, kad skubėti, dirbti ir atiduoti visą save – Giedriaus charakteris, kuris, veikiausiai, ir pakišo koją dėl pablogėjusios sveikatos.

„Ištisinis stresas, bėgimas, poilsio nebuvimas – viskas susidėjo. Gerai, kad buvo savaitgalis, todėl jis negalėjo dirbti. Sakėme, kad jeigu tu nori dirbti, dar nereiškia, kad kitiems nereikia poilsio“, – juokavo Rima.

„Nuotaika tikrai labai pragiedrėjo“, – neslėpė ji.

Kaip pasakoja R. Drukteinienė, jos vyras ir visi artimieji jaučiasi labai dėkingi visiems, kurie prisidėjo prie gerėjančios Giedriaus sveikatos.

„Žinoma, kol kas pirmiausia jam reikia susivokti, kas nutiko. Dar šiek tiek sunku save surasti klinikose, tačiau jis jau planuoja grįžti į gyvenimą. Aišku, jis, kaip ir mes visi, yra labai dėkingas visiems gelbėtojams, žmonėms, kurie padėjo ir palaikė, nes be viso to būtų buvę labai sunku išgyventi. Kitas dalykas tas, kad Santaros klinikų medikai savo darbą dirba visu 100 proc. Būtent dėl to buvo jaučiama ramybė, kad jis yra tikrai patikimose rankose“, – DELFI kalbėjo pašnekovė.

Rima sako, kad kol kas nėra aišku, koks bus tolimesnis G. Drukteinio gydymas, tačiau ji tikrai žino, kad nuo šiol tiek ji, tiek jis pats labiau vertins sveikatą ir poilsį.

DELFI primena, kad minimas įvykis nutiko praėjusį antradienį, kuomet Vilniaus centre, šalia Seimo, žinomas žurnalistas ir etiketo ekspertas netikėtai sukniubo. Jam nedelsiant buvo suteikta greitoji medicinos pagalba. Netrukus po to vyras buvo išgabentas į Santaros klinikas, kuriose jis yra gydomas iki šiol.

G. Drukteiniui, paguldytam reanimacijos-intensyvios terapijos skyriuje, buvo sukelta dirbtinė koma, o nelaimės naktį vyrui atlikta operacija. Praėjus kelioms dienoms paaiškėjo visus raminanti žinia, kad žinomo žurnalisto sveikata sparčiai gerėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)