Ž. Kropaitė rinkti kraitelio neskuba

Šiuo metu pirmagimio besilaukianti televizijos laidų vedėja Živilė Kropaitė pripažino, jog visko, ko reikia vaikelio kraiteliui, dar nėra įsigijusi. Paklausta, ką mano apie vaikiškų prekių kainas, žinoma moteris sakė, jog pritaria ir antriniam daiktų panaudojimui, kuris šiuo metu yra ypač populiarus.

„Vaikiškų daiktų kainos tikrai primena suaugusiųjų daiktų kainas. Dabar populiaru pirkti dėvėtus daiktus, pavyzdžiui, vežimėlius. Tai skatina daryti ir nemažai draugų. Net ir dideles pajamas gaunantys žmonės sako, kad kam pirkti naują vežimėlį, kuris laikinai naudojamas ir turbūt vis tiek bus labai gerai išlaikytas anksčiau jį turėjusios mamytės. Tačiau yra ir žmonių, kurie sako, kad pirmagimiui reikia pirkti naujus daiktus, o kitiems vaikams liks vėliau šie daiktai. Aš taip pat laikausi šios nuomonės, nors niekada negalime žinoti, kiek dar vaikų gims", – pasakojo pašnekovė.

Živilė Kropaitė

Ž. Kropaitė pripažino, kad didžiausią nerimą jai kelia vaikiškas vežimėlis. Jį renkantis reikia atkreipti dėmesį į daugybę dalykų, apie kuriuos anksčiau ji nė nenutuokė. „Niekada nepagalvojau, kad taip atsakingai reikia rinktis vaikišką vežimėlį. Jį renkiesi tarsi automobilį ir reikia apgalvoti labai daug dalykų".

Tiesa, kol kas noras pirkti kuo daugiau vaikiškų daiktų ir drabužių jos neaplankė. Živilė pastebėjo tik nerimą, kurį sukelia įvairūs patarimai, ką reikia įsigyti prieš vaikelio gimimą.

Pirmagimio besilaukiančios A. Adamovič kasdienybę nėštumas pakeitė kardinaliai

Neseniai apie tai, kad laukiasi pirmagimio pranešę atlikėjai Anžela Adamovič-Gečienė ir Žygimantas Gečas taip pat neskuba ruoštis mažylio gimimui, tačiau pripažįsta, jog tai pakeitė jų gyvenimą.

„Kraitelio dar nerinkome ir neskubame, tačiau jau pagalvojame, ką reikės įsigyti. Dar ir su kainomis nesame taip susipažinę. Spėsime iki vaikeliui gimstant viską sužinoti (šyososi).

Anžela Adomovič-Gečienė ir Žygimantas Gečas

Kartais pasidomėdavau, pavyzdžiui, vaikiškų drabužėlių ar kitų daiktų kainomis. Vis paskaičiuodavau ir pagalvodavau, jog sumokame kartą ir praėjus neilgam laikui ir vėl tenka naują pirkti. Taigi, išlaidos padidėja“, – svarstė Ž. Gečas.

Anžela pritarė vyrui ir sakė, jog perimti vyresnius vaikus auginančių draugų ar giminaičių daiktus nėra netinkama praktika. „Yra žmonių, kuriems viskas tiesiog privalo būti nauja ir žinoma, ne visus daiktus galbūt reikėtų rinktis naudotus, tačiau mes esame už antrinį panaudojimą“, – kalbėjo pora.

Besilaukianti atlikėja pripažino, jog ir savo garderobo dar nespėjo atnaujinti, bet ir šiam renginiui pasirinko laisvą savo drabužių parduotuvės „ENLI·5 Mini Size“ suknelę. Tačiau pilvukui padidėjus moteris rinksis labiau jį išryškinančius drabužius. „Juk tai taip gražu“, – su šypsena kalbėjo ji.

E. Straleckaitė-Daugėlė džiaugiasi dovanomis

Savo pirmagimę Vakarę auginanti žinoma šokėja Eglė Straleckaitė-Daugėlė džiaugėsi, jog nemažai vaikiškų daiktų ir drabužėlių jai padovanojo. Na, o dar prieš gimstant mažylei draugės ir šeimos nariai įspėjo, jog nereikia pirkti itin daug drabužėlių. „Visi sakė, kad nereikia labai skubėti, o vaikeliui daug drabužių iš pradžių ir nereikia. Vėliau viską greitai išauga. Tik dabar kai kur į parduotuves išeiname, vis pastebiu. Ji dabar mano lėlytė, norisi puošti, derinti drabužėlius. Iš manęs ir tėvai juokiasi, kad kaip lėlę puošiu. Tuo užsikrėsti yra lengva (juokiasi)“.

Eglė Straleckaitė – Daugėlė

Neseniai atostogauti vykusi ir Berlyne su šeima apsipirkusi Eglė pasakojo, jog grįžo su dukrelės drabužių pilnu lagaminu, nors apie save pamiršo. „Nupirkome tris maudymosi kostiumėlius, kurie pasitarnavo tik fotografuojant. Vėliau prabuvo su sauskelnėmis. Tai vieni tokių neprotingų pirkinių, kuriuos esu padariusi. Aš prieš tą pirkimo kultą ir manau, kad ši rinka yra gerokai išpūsta.

Galbūt su manimi tų prekės ženklų atstovai ir pasiginčytų. Žinoma, reikia vengti kenksmingų dalykų, sintetikos, bet nesuprantu firminių drabužėlių kainų ir šiaip jos nėra mažos. Bet kurią prekę paėmus galima nustebti. Nesuprantu to. Tai yra baisu ir, kas kvailiausia, labai laikina. Tiek tas rūbas, tiek žaislas greitai pabosta ir tampa neįdomus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)