R. Ničajienė patiekalus stengiasi ruošti daugiausiai iš sezoninių daržo, sodo, miško bei ūkio gėrybių, nes vietinis derlius, pasak jos, visada pats šviežiausias, todėl ir skaniausias.

„Pavasario pradžia – beveik visiškai tuščias laikotarpis. Bet jau galima atrasti daigus, želmenis, topinambus, beržų sulą. Netrukus prasidės dilgėlių sezonas“, - pristatydama savo naujausią knygą sakė mitybos žinovė.

Iš savo mamos ir močiutės paveldėjusi talentą skaniai ir sveikai ruošti maistą, ekonomistės išsilavinimą turinti Renata, sakė, kad pavasarį ji pati mėgstanti daryti naminį jogurto sūrį: „ir sveika, ir mažai kalorijų“. Prie kiekvieno jos recepto knygoje yra pridėti ir dietų specialistės Tomos Uroglu komentarai.

Renginio viešnia pastebėjo, jog dar visai neseniai ankstyvą pavasarį visi valgė atvežtines uogas ir egzotiškus vaisius: braškes, agurkus, pomidorus ir manė, kad sveikai maitinasi.

„Norėčiau priminti, kad tai neteisinga. Kad braškės skaniausios iš savo lysvės birželio mėnesį, o pomidorai - vasaros antroje pusėje iš savo daržo – saulės įkaitinti, dar šilti, ką tik nuskinti nuo šakelių“, - sakė R. Ničajienė.

Kita vertus, knygų apie maistą autorė pastebėjo, kad XXI amžiuje būtų keista ruošti maistą tik iš vietinių produktų, nepasinaudoti kitose šalyse užaugintomis gėrybėmis.

Pristatymo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)