Trečiadienio vakarą sostinėje prasidėjo gastro festivalis „Smidrų festas“. Naujamiesčio rajone veikiančiame turguje „Uptown Bazaar“ vilniečiai ir miesto svečiai keturias dienas galės skanauti patiekalus iš smidrų. Festivalio organizatoriai intriguoja – neįprastų ir netikėtų skonių čia atras ir didžiausi maisto gurmanai.
„Smidrų festas“ priviliojo garsenybes
© Organizatoriai

„Smidrai vis labiau populiarėja Lietuvoje. Pavasarį tai yra pirmoji lauko sąlygomis užauganti daržovė, skelbianti apie šviežių daržovių sezono pradžią. Smidrai pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir yra labai naudingi žmogaus organizmui. Juose yra baltymų, vitamino C, kalcio, vitaminų B1 ir B3. Lietuvoje smidrų derlius pradedamas rinkti gegužės pradžioje ir sezonas tęsiasi iki Joninių. Tad mėgaukimės šiomis daržovėmis kol dar nevėlu“, – šypsosi viena iš „Smidrų festo“ organizatorių Renata Paleičikaitė-Polujanskienė.

Festivalio atidarymo nepraleido ir gurmaniškiems skoniams neabejingos garsenybės. „Uptown Bazaar“ restoranų virtuvės šefų ruoštus patiekalus įvertino Ieva Stasiulevičiūtė su draugu Justinu Žvigu, Nida Degutienė su vyru Dariumi Degučiu, Saugirdas Vaitulionis, Alesia ir Romualdas Mačiuliai, Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis, Diana Dargienė su dukra Une, Indrė Stonkuvienė su vaikais, Julija Steponavičiūtė, Rima ir Žydrūnas Stankai, Mantas Žmuidinavičius-Wizard, Neringa Zeleniūtė, Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu, Urtė Mikelevičiūtė, Migloko, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Kristina Kaikarienė, Liucina Rimgailė, Deimantė Kazėnaitė, Gintarė Gurevičiūtė su draugu Dmitrijumi Jaruševičiumi ir daugelis kitų.

Festivalio dekoru pasirūpino floristas Antanas Mažonas. Vos prieš kelias savaites „Uptown Bazaar“ turguje kaunietis atvėrė gėlių saloną „Floristai ant ribos“. Smidrų festivaliui parinktas dekoras pasižymi žaluma, gaiviomis, pavasariškomis spalvomis, jaukumu. „Smidrus galime pagaminti pačiais įvairiausias būdais. Tą norėjome pabrėžti skonių ir spalvų įvairove. Šis šiuolaikiškas turgus išsiskiria moderniu, industriniu interjeru. Stengėmės išlaikyti jo charakterį ir sustiprinti keliais elementais“, – pasakojo žinomas floristas.

Kaip gi smidrus valgyti pataria profesionalai? Smidrai gali būti valgomi žali, apvirti, kepti keptuvėje ar ant grotelių. Juos galima marinuoti arba šaldyti. „Smidrų festo“ lankytojai galės įvertinti ir netikėtas šių daržovių paruošimo interpretacijas. Gurmaniškų potyrių mylėtojams – rūkyti, marinuoti smidrai, picos, mėsainiai, blyneliai, fajitai, vafliai, kišai, tacos su smidrais. Na, o smaližių lauks smidrų ledai ir panakota su sepijų rašalu ir smidrais.

„Smidrų festivalis skirtas visiems: tiems, kuri domisi maisto gaminimu, nori paragauti netikėtų skonių arba nė karto gyvenime nėra ragavę smidrų. Vakaro svečiai jau spėjo įvertinti festivalio meniu, kviečiu tą padaryti ir kitus. Net neabejoju, kad kiekvienas ras sau priimtiniausią skonį“, – sako R. Paleičikaitė-Polujanskienė. Apsilankyti smidrų festivalyje bus galima gegužės 17 - 20 dienomis, turguje „Uptown Bazaar“.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Jubiliejų švenčiančią Laisvą vyras nustebino pats pirmas: kaip ir priklauso (102)

Pirmadienį, gegužės 21-ąją dieną, dainininkei Donatai Gutauskienei-Laisvai sukanka 30 metų....

Iš kelionės su Starkumi po Aliaską grįžęs Vytaras Radzevičius: norėtųsi Lietuvoje daugiau darnos (30)

Iš tryliktosios savo kelionės po pasaulį grįžęs žurnalistas, kulinarinių knygų autorius...

Prieš kelias dienas tėčiu tapęs Dainius Matijošaitis pasidalijo pirmu kadru su sūnumi (22)

Gegužės 15-oji garsiam lenktynininkui, verslininkui, „Vičiūnų“ kompanijos prekės ženklų...

Jasaičių dramoje – naujas vingis: prakalbo su Oksana Pikul poruojamas Vaidas (740)

Nors oficialiai skyrybų procesas tarp dainininkės, vizažistės Oksanos Pikul ir krepšininko Simo...

Gediminas Juodeika pasiryžo antrai santuokai: Vatikane paprašė mylimosios rankos (33)

Vatikane neseniai besisvečiavęs televizijos laidų prodiuseris ir įvairių projektų dalyvis...

Top naujienos

„Žalgirį“ geresniu už CSKA pavadinęs Jasikevičius: šitie vyrai – daugiau nei fantastiški (75)

Kauno „Žalgiris“ išgyveno Maskvos CSKA šturmą ir pirmą kartą Eurolygos istorijoje iškovojo...

Planas sustabdyti Kremlių Baltijos šalyse: kuo gali praversti „Uber“ pavyzdys (390)

Staigaus Rusijos puolimo metu JAV ir sąjungininkų pajėgos Baltijos šalyse būtų greitai...

Ar „MG Baltic“ gali sustabdyti Seimo NSGK išvadų skelbimą? (1)

LRT TELEVIZIJOS laidoje „ Savaitė “ Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto ( NSGK )...

Ketvirtame kėlinyje žaisti nustojęs „Žalgiris“ išgyveno: patiesė CSKA ir finišavo trečias (1128)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakarą Belgrado „Štark“ arenoje įspūdingu...

Gydytoja papasakojo apie dažną ligą, kuri neretai ignoruojama: įspėja, kuo gali baigtis (1)

Pasaulyje kas ketvirtas žmogus skundžiasi širdies ritmo sutrikimais. Arterinės hipertenzijos...

Gyvai / Didysis Eurolygos finalas: „Real“ – „Fenerbahče“ (1)

Sekmadienio vakarą Belgrado „Štark“ arenoje vykstančiame didžiajame Eurolygos finale...

Ulanovas: jeigu būtume šitaip pralaimėję, tai nebūtų žodžių specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (1)

Šį sezoną ne kartą dviženklius deficitus naikinęs Kauno „Žalgiris“ sekmadienį parodė, kad...

Baltos vestuvių ceremonijos varnos: parodė, kaip nereikėtų rengtis į karališką puotą (5)

Kvietimai į karališkas vestuves buvo išsiųsti dar kovo mėnesį, tačiau kai kurie svečiai vis...

Vieno mikrorajono gauja šiurpino visą Europą (10)

„Danijos naujienų portale Ekstrabladet 2013 metų birželio 28 d. paskelbtas straipsnis...

Kalbininkas Smetona: tarmės yra mėšlas (141)

„Tarmės yra mėšlas“, – tokiu terminu jo klausančias auditorijas mėgsta šiurpinti...