aA
Trečiadienio vakarą sostinėje prasidėjo gastro festivalis „Smidrų festas“. Naujamiesčio rajone veikiančiame turguje „Uptown Bazaar“ vilniečiai ir miesto svečiai keturias dienas galės skanauti patiekalus iš smidrų. Festivalio organizatoriai intriguoja – neįprastų ir netikėtų skonių čia atras ir didžiausi maisto gurmanai.
„Smidrų festas“ priviliojo garsenybes
© Organizatoriai

„Smidrai vis labiau populiarėja Lietuvoje. Pavasarį tai yra pirmoji lauko sąlygomis užauganti daržovė, skelbianti apie šviežių daržovių sezono pradžią. Smidrai pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir yra labai naudingi žmogaus organizmui. Juose yra baltymų, vitamino C, kalcio, vitaminų B1 ir B3. Lietuvoje smidrų derlius pradedamas rinkti gegužės pradžioje ir sezonas tęsiasi iki Joninių. Tad mėgaukimės šiomis daržovėmis kol dar nevėlu“, – šypsosi viena iš „Smidrų festo“ organizatorių Renata Paleičikaitė-Polujanskienė.

Festivalio atidarymo nepraleido ir gurmaniškiems skoniams neabejingos garsenybės. „Uptown Bazaar“ restoranų virtuvės šefų ruoštus patiekalus įvertino Ieva Stasiulevičiūtė su draugu Justinu Žvigu, Nida Degutienė su vyru Dariumi Degučiu, Saugirdas Vaitulionis, Alesia ir Romualdas Mačiuliai, Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis, Diana Dargienė su dukra Une, Indrė Stonkuvienė su vaikais, Julija Steponavičiūtė, Rima ir Žydrūnas Stankai, Mantas Žmuidinavičius-Wizard, Neringa Zeleniūtė, Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu, Urtė Mikelevičiūtė, Migloko, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Kristina Kaikarienė, Liucina Rimgailė, Deimantė Kazėnaitė, Gintarė Gurevičiūtė su draugu Dmitrijumi Jaruševičiumi ir daugelis kitų.

Festivalio dekoru pasirūpino floristas Antanas Mažonas. Vos prieš kelias savaites „Uptown Bazaar“ turguje kaunietis atvėrė gėlių saloną „Floristai ant ribos“. Smidrų festivaliui parinktas dekoras pasižymi žaluma, gaiviomis, pavasariškomis spalvomis, jaukumu. „Smidrus galime pagaminti pačiais įvairiausias būdais. Tą norėjome pabrėžti skonių ir spalvų įvairove. Šis šiuolaikiškas turgus išsiskiria moderniu, industriniu interjeru. Stengėmės išlaikyti jo charakterį ir sustiprinti keliais elementais“, – pasakojo žinomas floristas.

Kaip gi smidrus valgyti pataria profesionalai? Smidrai gali būti valgomi žali, apvirti, kepti keptuvėje ar ant grotelių. Juos galima marinuoti arba šaldyti. „Smidrų festo“ lankytojai galės įvertinti ir netikėtas šių daržovių paruošimo interpretacijas. Gurmaniškų potyrių mylėtojams – rūkyti, marinuoti smidrai, picos, mėsainiai, blyneliai, fajitai, vafliai, kišai, tacos su smidrais. Na, o smaližių lauks smidrų ledai ir panakota su sepijų rašalu ir smidrais.

„Smidrų festivalis skirtas visiems: tiems, kuri domisi maisto gaminimu, nori paragauti netikėtų skonių arba nė karto gyvenime nėra ragavę smidrų. Vakaro svečiai jau spėjo įvertinti festivalio meniu, kviečiu tą padaryti ir kitus. Net neabejoju, kad kiekvienas ras sau priimtiniausią skonį“, – sako R. Paleičikaitė-Polujanskienė. Apsilankyti smidrų festivalyje bus galima gegužės 17 - 20 dienomis, turguje „Uptown Bazaar“.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Monika Šedžiuvienė – atvirai apie išgalvotas „sužadėtuves“, būsimas vestuves bažnyčioje ir vaikus su naujuoju draugu (178)

Nepaisant keletą metų trukančių viešų skyrybų, šiandien Monika Šedžiuvienė sako esanti...

Mią, Stano ir kitus atlikėjus knygoje pašiepęs Kastetas iš „G&G sindikato“: kad jiems nebūtų baisu, pavadinau save gaidžiu (7)

„ Laikykitės ten pokalbiuose“ vieši Kastytis Sarnickas- Kastetas , reperis, parašęs knygą...

Negailestingą onkologinės ligos kirtį patyrusiam Stano – jautrios kolegų žinutės (42)

Dainininkas Stanislavas Stavickis -Stano patvirtino jau gerą pusmetį pramogų pasaulio...

Ingai Stumbrienei - karūna Lietuvoje: esu įkvėpta jos drąsos (148)

Šį penktadienį renginių ištroškusius ir nuo darganos pavargusius Vilniečius studija "I'M...

Prieš 23 metus duotam interviu Samas papasakojo apie išbyrėjusius dantis, o savo ateitį „numatė“ Rusijoje (47)

Internete pasirodė prie 23 metus kurta laida „X klanas“ (aut.Ligita Juknevičiūtė ir Remigijus...

Top naujienos

Ligoninės „mirtininkės“: vienintelis kriterijus gali nulemti 15 ligoninių likimą (59)

DELFI pasiekė Sveikatos apsaugos ministerijos ( SAM ) specialistų parengta neoficiali analizė,...

Šeimai finansų krizė nesibaigia iki šiol: įžvelgia sistemines spragas (5)

Praėjusiame dešimtmetyje Lietuvoje besipučiant nekilnojamojo turto kainų burbului, verslininkas...

ES gimė Italijos saloje, dabar jos gyventojai nori lauk (21)

Niūriai žvelgdamas į apleistą salos uostą, Ciro Alleatis nė kiek neabejoja, kas yra kaltas dėl...

Kremliaus Trojos arklys Europoje: pavojingas susitarimas su rusais – tik pradžia (525)

Dar 2017-ųjų lapkritį Ispanija kaltino Rusiją dėl kišimosi į referendumą Katalonijoje....

Gali užtekti vienintelio kriterijaus, kad vaikas būtų paimamas iš šeimos (515)

Alkoholis ir vaikų priežiūra - įstatymiškai neuždrausta, tačiau sunkiai suderinama....

Tragiškas Celine Dion gyvenimas - lyg prakeiksmas: lydimas gedulo, persileidimų ir vyro kančių (2)

Kanadiečių dainininkės Celine Dion širdis niekuomet nepamirš velionio vyro ir buvusio...

Ketvertuko šeimoje po kaltinimų vyrui – skaudūs išbandymai: motina ryžosi prabilti atvirai (222)

Ašaros, pakilęs kraujo spaudimas ir dingstantis pienas – pirmojo Panevėžyje ir šešto Lietuvoje...

Sinoptikai perspėja: šaltukas primins, kad artėja žiema (8)

Pirmadienį Baltijos regiono link savo poveikio sferą plės Skandinaviškas anticiklonas, Lietuva...

Monika Šedžiuvienė – atvirai apie išgalvotas „sužadėtuves“, būsimas vestuves bažnyčioje ir vaikus su naujuoju draugu (178)

Nepaisant keletą metų trukančių viešų skyrybų, šiandien Monika Šedžiuvienė sako esanti...