Į lietuvišką mados pasaulį greitai įsiveržęs prekės ženklas „Stylish Paw“ jau spėjo užkariauti žaismingą laisvalaikio aprangą mylinčius stileivas.

Pėdutės logotipu pažymėtais drabužiais mielai rengiasi žinomos šalies moterys, jų vyrai ir vaikai. Pirmosios kolekcijos veidu tapo krepšininko Martyno Pocias žmona šokėja Viktorija Pocienė, o naujausios kolekcijos veidu visai neseniai pasirinkta atlikėja ir krepšininko Simo Jasaičio žmona Oksana Pikul-Jasaitienė, kuri, deja, renginyje nepasirodė.

Drabužių „Stylish Paw“ kūrėja dviejų vaikų mama Rasa Stasionienė kurti moterims pradėjo spontaniškai. Iš pradžių vilnietė save atrado drabužių šunims versle – Lietuvoje atstovavo kokybišką, šiltą ir patogią aprangą būtent keturkojams, tačiau ilgainiui pajuto, kad rūpintis tik šunų drabužiais ji nebenori. Rasa žengė į dar nepatirtą sritį – drabužių modeliavimą moterims. Iš pradžių rūbus kūrė sau ir bičiulėms, o ilgainiui savo kolekcijas pristatė plačiai visuomenei. Ir sulaukė milžiniško susidomėjimo!

„Nemažą patirtį turiu finansų srityje, o ir dirbti pradėjau labai anksti, bet vis neatrasdavau savęs. Staiga supratau, kad prekiaudama drabužiais šunims, save nepakankamai realizuoju, neatsiskleidžia mano visas kūrybiškumas. Taip atsirado „Stylish Paw“ – prekės ženklas moterims, vyrams ir vaikams, – pasakoja Rasa.

Simona Starkutė

Į parduotuvės atidarymą atvykusi Simona Starkutė pasakojo, jog apsipirkinėti jai visai nepatinka, nors taip buvo ne visada. „Anksčiau, tai labai mėgdavau apsipirkinėti, bet nebuvo jokios tradicijos Lietuvoje apsipirkinėti. Visada skrisdavau į Londoną, nes ten dažniausiai vykdavau darbo reikalais. Tai porą kartų į metus nusiveždavau porą didelių lagaminų ir apsipirkdavau, bet ši tradicija jau pasibaigusi, nes pradedu pastebėti, kad lietuvių dizaineriai pradeda tobulėti ir galima Lietuvoje gražiai apsirengti, jei turi pinigų.

Tikrai nesu iš tų moterų, kurios mėgsta apsipirkinėti, man tai yra kančia. Dėl to kiekvienais metais pasidarydavau 2-3 išeigines, kad galėčiau apsipirkti ir nebesukti sau daugiau galvos. Nesu iš tų, kurioms apsipirkimas yra terapija, mieliau jau žiūriu televizorių ar skaitau gerą knygą“, – šypsojosi mergina.

Pasidomėjus, ar daug pinigų S. Starkutė skiria drabužiams, ji teigė, kad kartais nepagaili ir išties nemenkų sumų: „Aš esu iš tų moterų, kurios neperka kiekvieno pasitaikiusio daikto, bet jei kažkas labai patinka, tai galiu pakloti ir labai nemažą sumą.“

Justina Stambrauskaitė

Į renginį taip pat atvykusi Justina Stambrauskaitė teigė visai nemėgstanti vaikštinėti po parduotuves: „Esu netradicinė moteris, tikrai nemėgstu parduotuvių ir apsipirkinėti bei tuščiai leisti laiko. Perku internetu, bet ir prekybos centre, kažką gražaus pamačius, nueinu ir nusiperku. Būna, kad kai labai reikia ir prispaudžia reikalas, tai ir specialiai skiriu tam laiko, bet iš tikrųjų labai tingiu vaikščioti po parduotuves, man atrodo, kad tai tuščias laiko leidimas.“

J. Stambrauskaitė pasakojo, jog jai svarbiausia drabužio išvaizda. „Aš lietuvių dizainerius tikrai palaikau, bet man daiktas nėra „vardo daiktas“, man jis gražus arba ne, bet kai brangesnis, tai jį iš tikrųjų ir vertini labiau“, – juokėsi mergina.

Visgi J. Stambrauskaitė teigė daug pinigų drabužiams tikrai neišleidžianti: „Manau, kad kaip moteris drabužiam išleidžiu labai vidutiniškai.“

Irūna Puzaraitė

Priešingai, nei S. Starkutė ir J. Stambrauskaitė, DELFI kalbinta Irūna Puzaraitė pasakojo, jog apsipirkinėti ji išties mėgsta, tačiau net ir tam būna sėkmingų ir nesėkmingų dienų.

„Tam turi būti tam tikra diena. Kartais ateini ir nieko nenusiperki, o kartais išneši viską, kas ir nereikalinga, ir ko net neplanavai. Dabar labiausiai dėmesį kreipiu į kokybę. Anksčiau būdavo, kad žiūrėdavau į tai, kas gražu, o dabar svarbiausia kokybė ir praktiškumas. Etiketė manęs visai nedomina, nėra svarbu, ar tai vardiniai rūbai“, – pasakojo žinoma mergina.

Pasidomėjus, ar daug pinigų I. Puzaraitė skiria apsipirkinėjimui, ji teigė, jog į savo įvaizdį daug neivestuoja: „Mėgstu permainas ir žinau, kad vieną dieną galiu užsidėti tą drabužį, o kitą dieną gal jau jo nebenorėsiu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)