Prieš daugiau nei metus parodą „Natural Women" pristatęs fotografas D. Ščiuka šiemet vėl leidosi į fotografinę kelionę. Pats mados fotografas sakė norintis visus paskatinti sustoti ir paanalizuoti fotografijas ilgiau nei tai darome naršydami socialiniuose tinkluose.

Šįkart jo nuotraukų herojai – profesionalūs modeliai, žinomos Lietuvos moterys, dizaineris Juozas Statkevičius, prezidentas Valdas Adamkus ir kiti.

Renginyje dalyvavo komikai Mantas Stonkus ir Mantas Katleris, atlikėjas Donatas Montvydas su žmona Veronika, dainininkas Vaidas Baumila, modelis Karolina Toleikytė, verslininkė Milita Daikerytė, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis ir kt.

Pristatyta paroda susideda iš skirtingų nuotraukų serijų, prie kurių D. Ščiuka dirbo dar gyvendamas Jungtinėje Karalystėje ir prieš keturis metus grįžęs į Lietuvą. Pats fotografas, susirinkusiems svečiams sakė norintis visus paskatinti sustoti ir paanalizuoti fotografijas ilgiau nei tai darome naršydami socialiniuose tinkluose.

„Ši paroda yra labiau retrospektyvinė, suteikianti progą mano fotografijas matyti ne tik socialinėje medijoje, bet ir galerijos aplinkoje“, – susirinkusius parodos atidarymo svečius sveikino Dainius.

D. Ščiuka teigia, kad kūrėjo talentas slypi ne tik kūrinių idėjose, bet ir sugebėjime jas naujai ir įdomiai pateikti. Šiandien galime rasti visko, todėl profesionaliam menininkui būtina atkreipti dėmesį ir į šių dienų aktualijas bei pagalvoti apie tai, kas gali nustebinti šiuolaikinį žiūrovą.

„Pagrindinė ir jungiamoji parodos dalis yra portretas, visose fotografijose matysime žmogų. Kažkam gali atrodyti, kad tai nieko naujo, tačiau naujoje parodoje fotografijos tradicijas sujungsiu su šiuolaikiškumu. Lankytojai matys ne tik įrėmintas nuotraukas, bet ir televizoriuose rodomas fotografijas. Taip bus galima palyginti klasikinį ir modernų fotografijos pateikimą“, – apie parodą pasakoja Dainius.

Kaip buvo skelbiama spaudos pranešime, prie parodos įgyvendinimo prisidėjo ir kompanija „Samsung“. Tarp rėmuose iškabintų D. Ščiukos fotografijų parodoje yra įsiterpę išskirtinio dizaino „The Frame“ televizoriai. Juose eksponuojamos nuotraukos atrodo taip lyg būtų tikros ir įrėmintos į tikrą paveikslo rėmą.

Išvysti geriausius fotografo D. Ščiukos darbus naujame formate ir susipažinti su fotografo kūrybos istorija visi norintys galės „Grafo“ galerijoje, Vilniuje. Lankytojai laukiami nuo lapkričio 13 d. iki lapkričio 26 d., antradieniais – penktadienis, 17-20 val., šeštadieniais – sekmadieniais, 16-20 val. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)